CRVENO-BELI KADETI 15 OD 15: Zvezda slavila u večitom derbiju
Foto: Kurir Sport

PARTIZAN PORAŽEN

CRVENO-BELI KADETI 15 OD 15: Zvezda slavila u večitom derbiju

Fudbal -

Kadeti Crvene zvezde se samostalno nalaze na 1. mestu na tabeli, sa ostvarenih 15 pobeda iz 15 utakmica!

Obe ekipe su u prvih 14 kola zabeležile po 14 pobeda, i ovaj večiti derbi je u svakom smislu bio pravi derbi, borba za prvo mesto, borba za epitet boljeg!

Partizan je u ovu utakmicu ušao odlučnije i agresivnije i to je uspeo da materijalizuje već u 10 minutu. Stanojlović je bio strelac vodećeg gola za goste. Međutim, Zvezda je pokazala da pre svega kvalitetom zaslužuje da dođe do gola. Nisu naši kadeti ni razmišljali o spuštanju glave, i ubrzo je stigla nagrada. U 25. minutu, Marko Dedijer je sjajnim slobodnim udarcem sa 30 metara uspeo da savlada golmana Stepanovića! Taj pogodak dao je dodatnu energiju našoj ekipi i usledile su dve velike prilike koje nažalost nije uspeo da iskoristi Burmaz, pa se prilikom nerešenog rezultata otišlo na odmor.

foto: Kurir Sport

U nastavku se igralo uglavnom na sredini terena, sve do minuta kada je Borisav Burmaz uspeo da ukrade loptu fudbalerima Partizana, povuče, zaobiđe golmana i zatrese mrežu. Na taj način Burmaz je naplatio propuštene prilike iz prvog dela utakmice.

Ni gosti se nisu predavali, pa je Stanojlović svojim drugim golom, nakon što je prethodno izveo lep solo prodor i efektno prebacio našeg golmana uspeo da ponovo dovede rezultat u egal. Međutim, Zvezda nije gubila prisebnost, nastavila je dobro da igra i da napada. Marko Dedijer je presekao loptu, povukao do šesnaesterca i rutinskim udarcem uspeo da postigne svoj drugi gol, za veliko slavlje Crvene zvezde.

foto: Kurir Sport

Gosti su pokušavali ponovo da izjednače, ali istakli su se svi fudbaleri u defanzivnim zadacima, prevashodno Zvezdin golman i zadnja linija. Zvezda je vrebala svoju šansu iz kontranapada; u jednom takvom napadu, rezervista Kupusović je povukao loptu sve do gola Partizana, njegov šut je uspeo da odbrani golman Stepanović, ali akciju je dobro pratio Luka Velikić koji je natrčao na odbijenu loptu i sa 15 metara uspeo da postigne četvrti gol za Crvenu zvezdu. Nakon ovog gola, sve je bilo rešeno!

Crvena zvezda je posle 15 kola prvoplasirana sa svih 45 bodova!

Teren: Na Adi Ciganliji Sudija: Dejan Gligorijević Strelci: Dedijer, 25' i 75', Burmaz u 69', i Velikić u 83' za Crvenu zvezdu, a Stanojlović u 10' i 72' za Partizan.

Crvena zvezda: Krstović, Jankulov, Stajić, Ajdinović (od 79' Adžibaba), Savić, Eraković, Velikić (od 86' Pavlović), Radovanović, Burmaz (od 77' Kupusović), Dedijer (od 88' Puletić), Jočić.

Partizan: Stepanović, Radmanovac, Ćorković, Momčilović (od 87' Vujanović), Balaž, Pavlović, Stanojlović (od 79' Arambašić), Novaković, Štulić (od 79' Štulić), Pavlović, Tejić (od 82' Radojević).

kurir.rs / kurir sport

foto: kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO! Kad Jokić prevaspitava?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track