(VIDEO) SERGEJ ASISTIRAO, LJAJIĆ POGODIO:  Srbija remizirala sa Južnom Korejom, domaćin postigao gol iz sumnjivog penala!
Foto: FSS

Azijska turneja

(VIDEO) SERGEJ ASISTIRAO, LJAJIĆ POGODIO: Srbija remizirala sa Južnom Korejom, domaćin postigao gol iz sumnjivog penala!

Fudbal -

Utakmicom u Ulsanu protiv domaće Južne Koreje Srbija je okončala azijsku turneju u sklopu priprema za Svetsko prvenstvo.

1 / 3 Foto: AP

"Orlovi" su odigrali nerešeno 1:1 protiv učesnika predstojećeg Mundijala u Rusiji naredne godine.

Vođstvo Srbiji je doneo Adem Ljajić posle odlične asistencije Sergeja Milinković-Savića u 59. minutu, a samo tri minuta kasnije domaćin je izjednačio i to iz penala. Prethodno je prekršaj napravio Jagoš Vuković.

Srbija je prethodno na azijskoj turneji igrala protiv Kine, koju je sa 2:0 prošle nedelje pobedila u Guangdžouu.

Utakmica je imala poseban značaj za Branislava Ivanovića. Kapiten „orlova“ po 100. put je obukao dres reprezentacije, zbog čega je dobio specijalnu plaketu Fudbalskog saveza Srbije.

foto: Printskrin

Vd selektora Mladen Krstajić ponovo je mešao karte u sastavu tima.

Od starta su zaigrali članovi zlatne generacije sa Svetskog prvenstva na Novom Zelandu Nemanja Maksimović, Marko Grujić, Andrija Živković i Sergej Milinković-Savić. Priliku od starta su dobili i Jagoš Vuković i Aleksandar Prijović.

Srbija je povela posle odličnog kontranapada. Prijović je uposlio Milinković-Savića koji je na fantastičan način uposlio Ljajića koji je iz prve iskosa sa leve strane poslao loptu u mrežu domaćina.

Međutim, radost "Orlova" nije trajao dugo. Bezazlen kontakt Jagoša Vukovića i Sona, glavni sudija meča Ma Ning iz Kine je okarakterisao kao prekršaj za jedanaesterac. Je-Čeol je izveo kazneni udarac i matirao Dmitrovića.

TOK MEČA

2. POLUVREME

90. minut - Nova sjajna intervencija Dmitrovića!

81. minut - Nova izmena u Srbiji, četvrta po redu. Umesto Andrije Živkovića u igri je Nemanja Radonjić.

79. minut - Opasan kontranapad Srbije, Živković je primio loptu na oko 60 metara od gola domaćina, povukao loptu i sa ivice šesnaesterca šutirao, ali je lopta otišla pored gola.

75. minut - Izmena u Srbiji. Umesto Sergeja Milinković-Savića u igri je Mijat Gaćinović.

73. minut - Odlična odbrana Dmitrovića posle šuta Sona. Napadač Koreje je ušao u šesnaesterac, šutirao, ali golman Srbije lepo intervenisao.

68. minut - Druga izmena u Srbiji. Umesto Branislava Ivanovića u igri je Miloš Orlović.

62. minut - GOOOLLL!!! Južna Koreja je izjednačila iz penala golom Ja-čeol Koa. Njegov 19. gol na 65 nastupa za Južnu Koreju.

60. minut - Penal za Južnu Koreju! Faul je skrivio Jagoš Vuković, ali je utisak da prekršaja nije bilo.

59. minut - GOOOLLL!!! Adem Ljajić je matirao golmana Čoa! Prethodno je tekla odlična akcija Orlova, Prijović je dodao do Milinković-Savića, a ovaj na fantastičan način uposlio Ljajića!

46. minut - Izmena u ekipi Srbije, umesto Vladimira Stojkovića na golu je Marko Dmitrović.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme.

1. POLUVREME

43. minut - Opasan napad Koreje, Son je šutirao sa oko pet metara iskosa sa leve strane, međutim Stojković brani. Son je propustio dve najbolje prilike za domaći tim.

36. minut - Ponovo je domaći tim bio u naletu. Koreja je igrala oko šesnaesterca srpskog tima, ali bez završnog udarca.

30. minut - Dobra kombinacija domaće ekipe, Koreja je stvorila šansu posle očiglednog prekršaja nad Obradovićem, ali je sudija dopustio da se igra nastavi. Ipak, Stojković brani, a gotovo svi fudbaleri Srbije skočili su na glavnog sudiju zbog toga što nije svirao faul. 26. minut - Ljajić je prekršajem zaustavljen ispred kaznenog prostora. Upravo je on izveo slobodan udarac, šutirao u golmanov ugao pod prešku, ali je golman Čo bio oprezan i izbacio loptu u korner.

21. minut - Prijović je postigao gol, međutim opravdano je poništen zbog ofsajda.

18. minut - Opasan napad Srbije, Sergej Milinković-Savić je šutirao sa 20-tak metara, lopta odlazi tik pored stative.

8. minut - Korejci su organizovali prvi brzi kontranapad, međutim nisu ugrozili gol Stojkovića. 5. minut - Korner za Srbiju. Ljajić je centrirao na prvu stativu, Obradović je prebacio na drugu do Grujića, ovaj hvata volej, ali lopta odlazi preko gola. 2. minut - Prva organizovanija akcija Srbije po levoj strani, ali bez opasnosti po gol domaćina.

Južna Koreja - Srbija

Stadion: Ulsan munsu; Kapacitet: 44.102

Sudija: Ma Ning (Kina)

Južna Koreja: Čo Hjun-vu - Čo Čul-sun, Jang Hjun-su, Kim Jong-gvon, Kim Min-vu - Kvon Čang-hun, Jung Vu-jang, Ki Sung-jueng, Li Đae-sung - Ku Ja-čeol, Son Heung-min

Srbija: Stojković - Rukavina, Ivanović, Vuković, Obradović - Maksimović, Grujić - Živković, S. Milinković-Savić, Ljajić - Prijović

foto: Printskrin

Utakmica se igra u Ulsanu.

foto: Printskrin
foto: Printskrin

Vd selektora Mladen Krstajić napravio je nekoliko izmena za ovaj meč.

Srbija će igrati u sastavu: Stojković - Rukavina, Ivanović, Vuković, Obradović - Maksimović, Grujić - Živković, Milinković-Savić, Ljajić - Prijović.

U prvoj utakmici na Azijskoj turneji Srbija je savladala Kinu sa 2:0 golovima Adema Ljajića i Aleksandra Mitrovića.

Kurir sport

Foto: Dado Đilas

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Evo ko je uspešniji od Italijana po broju učešća na Mundijalima

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track