KLADIONICE OBJAVILE KVOTE ZA MUNDIJAL: Nemačka prvi favorit, a evo koliko će vam Srbija doneti para ako postane svetski prvak
Foto: AP

Favoriti i autsajderi

KLADIONICE OBJAVILE KVOTE ZA MUNDIJAL: Nemačka prvi favorit, a evo koliko će vam Srbija doneti para ako postane svetski prvak

Fudbal -

Sportske kladionice objavile su danas prve kvote za predstojeće Svetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji, a prema proceni bukmejkera prosečna kvota da će fudbalska reprezentacija Srbije osvojiti Mundijal je 100.

Na uloženih 100 dinara, dakle, dobitak je 10.000 dinara.

"Orlovi" su na listi favorita na 18. mestu od 32 učesnika turnira.

Prvi favorit je Nemačka, aktuelni svetski prvak, drugi su Brazilci, slede Španci, Argentinci, Francuzi... U drugom krugu favorita su Belgija, Engleska, Portugal, Rusija i Urugvaj.

Žrebanje grupa za Mundijal zakazano je za 1. decembar u Moskvi, a potencijalnih rivala Srbije ima 24, odnosno po osam iz prva tri šešira, a kladionice su objavile kvote i za eventualne protivnike "orlova" u grupi.

Kvota da će Srbija iz drugog šešira dobiti Hrvatsku je 15, a da će iz trećeg šešira dobiti Dansku, Irsku ili Švedsku je 40.

S druge strane, bukmejkeri su matematičkom analizom došli do zaključka da je najrealnije da Srbija iz prvog šešira dobije Brazil ili Argentinu, pa je kvota pet i po, iz drugog šešira Meksiko s kvotom četiri, a iz trećeg Tunis, Egipat, Senegal ili Iran s kvotom pet.

Na Mundijalu u jednoj grupi ne mogu da se nadju dve reprezentacije sa istog kontinenta, izuzimajući Evropu, odakle mogu da se u istoj grupi nađu maksimalno dve reprezentacije.

Kvota da će Srbija igrati u finalu je 80, da će igrati u polufinalu 30, u četvrtfinalu devet, a u osmini finala, odnosno da će proći grupu je kvota tri.

Kako je procenjeno, kvota da će Srbija biti prva u svojoj grupi je osam, a da će biti poslednja dva.

foto: AP

Kurir sport

Foto: AP

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO : Zvezdino i Partizanovo ponožavanje navijača

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track