(VIDEO) MADRIĐANI SE ODRIČU BORBE ZA TITULU: Atletiko i Real igrali bez golova za slavlje u Barseloni
Foto: AP

PRVI PUT NA VANDI METROPOLITANO

(VIDEO) MADRIĐANI SE ODRIČU BORBE ZA TITULU: Atletiko i Real igrali bez golova za slavlje u Barseloni

Fudbal -

Fudbaleri Atletiko Madrida i Real Madrida odigrali su "El Madrilenjo" bez golova u derbiju 12. kola španskog šampionata.

Tom rezultatu najviše su se obradovali u Barseloni, koja sada rivalima iz Madrida beži po deset bodova: 34-24! Između lidera i Madriđana, na drugom mestu je Valensija sa 27 bodova i mečom manje.

Posle 12 rundi rano je govoriti o raspletu borbe za titulu, ali je jasno da su "jorgandžije" i aktuelni šampioni "kraljevi" svetlosnim godinama udaljeni od tog cilja.

Važnost utakmice uticala je da akteri budu nervozni i da ne bude lepog fudbala. Pritisak je učinio svoje, pa nije bilo ni mnogo šansi. Domaćin ih je stvorio dve, a gost samo jednu.

Najbliži golu bio je Atletiko i to u finišu posle kombinacije rezervista, Tores je sjajno proigrao Gameira, koji je lobovao golmana Kasilju, ali je Varan u poslednjem trenutku sprečio loptu da pređe gol-liniju.

Najjači aduti večerašnjih rivala su samo potvrdili da su u lošoj formi, pa ni Antoan Grizman ni Kristijano Ronaldo nisu bili ni blizu prilika. Portugalac, zvanično najbolji fudbaler sveta, ostao je na samo jednom golu postignutom u ovom prvenstvu!

Ovo je bio prvi "El Madrilenjo", kako se popularno naziva madridski derbi, odigran na novom Atletikovom stadionu "Vanda Metropolitano".

(Kurir.rs/Kurir sport, Foto: AP)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track