(VIDEO) PARTIZAN SPREMAN ZA JANG BOJS: Janković sa dva evrogola srušio Javor u Ivanjici
Foto: Partizan/Miroslav Todorović

super liga

(VIDEO) PARTIZAN SPREMAN ZA JANG BOJS: Janković sa dva evrogola srušio Javor u Ivanjici

Fudbal -

Fudbaleri Partizana savladali su kao gosti Javor u Ivanjici sa 2:0 (2:0) u utakmici 17. kola Superlige Srbije.

1 / 4 Foto: Partizan/Miroslav Todorović

Golove za crno-bele je postigao Marko Janković u 9. i 37. minutu.

Partizan je stigao do 42. boda i time nastavio poteru za Crvenom zvezdom koja ima četiri boda više.

Bila je ovo odlična uvertira za aktuelnog šampiona Srbije uoči duela protiv Jang Bojsa u četvrtak u okviru Lige Evropa. Crno-bele pobeda nad švajcarskom ekipom vodi u narednu fazu ovog takmičenja.

U narednom kolu prvenstva Srbije Javor gostuje Mačvi, a Partizan dočekuje Spartak.

Javor je na početku zapretio, ali je Partizan poveo u devetom minutu iz prve prave prilike na utakmici. Zoran Tošić je sa centra dodao loptu Jankoviću, on je sa 20 metara šutirao, lopta je na putu ka mreži zakačila jednog igrača Javora i otišla u bliži ugao gola Vladana Djogatovića.

U 24. minutu sudija Bojan Nikolić poništio je gol Leandra Tavambe, zbog prekršaja koji je napravio kamerunski fudbaler. Partizan je imao inicijativu, a Javor je pokušavao preko kontranapada, posle kojeg je u 27. minutu na dodavanje Eliomara, Milan Milanović šutirao pored gola.

Partizan je u 37. minutu udvostručio prednost, a ponovo je Janković bio strelac. On je, kao i kod prvog gola, šutirao sa dvadesetak metara, loptu je zakačio igrač domaće ekipe Miloš Karišik, nakon čega je lobovan golman Đogatović.

Do kraja poluvremena Partizan je mogao da postigne i treći gol posle kontranapada u kome su učestvovali Ognjen Ožegović i Tošić, koji je pokušao da doda do Tavambe pred golom Javora, ali su domaći igrači uspeli da izbace loptu.

U drugom poluvremenu nije bilo šansi, sve do 59. minuta kada je Nemanja Miletić posle kornera glavom zahvatio loptu, ali je golman Javora dobro odbranio i izbacio je u korner. Crno-beli su napadali, pokušavali su Tavamba, Petar Djuričković i Tošić ali nisu uspeli da postignu gol.

Javor je u 80. minutu imao najbolju priliku kada je sa ivice kaznenog prostora šutirao Milanović, ali je golman srpskog šampiona Vladimir Stojković dobro odbranio. Do kraja utakmice pokušavali su Tavamba i Danilo Pantić, ali je rezultat ostao nepromenjen.

TOK MEČA

2. POLUVREME

KRAJ UTAKMICE

88. minut - Tavamba šutira sa 18 metara pored gola.

85. minut - Pokušao je Miletić (G) iskosa sa leve strane, ali je Đogatović na mestu. 84. minut - Miletić (R) je pokušao nekoliko puta sa ivice peterca, ali su njegovi šutevi izblokirani.

82. minut - Treća izmena u Javoru, umesto Ivanovskog u igri je Obadović.

80. minut - Sjajan šut Milanovića i još bolja odbrana Stojkovića! Mogao je Javor da smanji prednost crno-belih.

77. minut - Tošić je mogao da povisi rezultat. Dobio je loptu od Sume, šutirao sa desetak metara, ali pravo u golmana Javora.

75. minut - Đuričković je šutirao sa ivice šesnaesterca, Đogatović brani.

71. minut - Đuričković ulazi u igru umesto Ožegovića.

66. minut - Tavamba je pokušao posle centaršuta Miletića, ali je njegov šut izblokiran. 65. minut - Ponovo je Miletić (G) imao idealnu priliku, šutirao je sa oko pet metara, ali pored gola.

64. minut - Druga izmena u Javoru, umesto Kolakovića u igri je Cvetković.

61. minut - Suma se vratio u tim! Ušao je u igru umesto Jankovića!

58. minut - Miletić (G) je mogao da poveća prednost Partizana. Posle kornera je glavom šutirao pod prečku, ali je golman Đogatović uspeo krajnjim naporom da je izvadi i izbaci u korner.

47. minut - Prinudna izmena u Javoru. Umesto Sevića koji je dobio povredu u duelu sa Pantićem, u igri je Ilić.

1. POLUVREME

POLUVREME

45. minut - Partizan polako privodi prvo poluvreme kraju.

37. minut - Marko Janković na gotovo identičan način duplira prednost Partizana.

35. minut - Dobar napad domaćih, ali jedan igrač Javora se našao u ofsajd poziciji.

30 minut - Lepo je zaobišao Tavamba golmana domaćih, dodao do Ožegovića koji se u odsutnom trenutku okliznuo i nije ni zahvatio loptu.

27. minut - Kontra Javora, Eliomar ka Milovanoviću koji šutira pored gola Stojkovića.

24. minut - poništen gol Partizana tačnije Ožegoviću, sudija Nikolić je svirao faul Tavambi.

22. minut - Opao je ritam igre... Igra je seckana velikim brojem faulova.

9. minut - GOOOOOLLL - Partizan vodi golom Jankovića. Brz napad koji je pokrenuo Tošić, prosledio do Marka Jankovića koji lepim golom sa 20 metara je matirao Đogatovića.

5. minut - Slobodan udarac za Javor, ali Eliomar šutira neprecizno preko gola.

4.minut - Prva prilika za Javor, ali Vulićević prvi stiže do lopte. Samo korner za domaćina.

UTAKMICA JE POČELA

JAVOR: Đogatović - Terzić, Kornelijus, Kolaković, Amanović - Mitošević, Karišik - Eliomar, Milanović, Sević - Ivanovski.

PARTIZAN: Stojković - Vulićević, N.R. Miletić, Mitrović, N.G. Miletić - Pantić, Jevtović - Tošić, Tavamba, Janković - Ožegović.

SUDIJA: Bojan Nikolić (Kragujevac)

Domaći tim ove sezone igra ispod očekivanog nivoa, a nakon šesnaest odigranih susreta na svom kontu imaju samo tri pobede, uz dva remija i čak jedanaest poraza. U prethodnom kolu poraženi su u Čačku u duelu sa ekipom Borca, a rezultat je bio 2:1. Sa 11 osvojenih bodova trenutno zauzimaju 14.mesto na superligaškoj tabeli, a imaju samo jedan bod više od poslednjeplasiranih Čačana. Crno-beli ove sezone postižu dobre rezultate na sva tri ’’fronta’’, iako su u nekoliko navrata pružali slabije partije, a nakon šesnaest odigranih susreta na svom kontu imaju dvanaest pobeda, uz tri remija i jedan poraz. U prethodnom kolu savladali su na gostovanju u Šapcu ekipu Mačve, a rezultat je bio 1:3. Sa 39 osvojenih bodova trenutno zauzimaju 2.mesto na superligaškoj tabeli.

Dva tima su se već sastajala tokom aktuelne sezone, a crno-beli su na svom stadionu slavili rezultatom 2:1(1:0). Strelci za crno-bele bili su Uroš Đurđević i Sejduba Suma, dok je jedini pogodak za ivanjički tim postigao Milovan Milović. Ako posmatramo rezultate prethodnih 25 međusobnih susreta u domaćim takmičenjima (u periodu 2002-2017) ekipa Partizana je bila daleko uspešnija sa čak dvadeset pobeda, uz pet remija i bez poraza. Poslednjih osam duela crno-beli su uspeli da reše u svoju korist, a zanimljivo je da je ekipa Javor Matisa do sada na svom terenu samo dva puta izborila bod.

U taboru domaćina teku poslednje pripreme za gostovanje aktuelnog šampiona, a težak teren vide kao moguću prednost u pokušaju da prekinu izuzetno neprijatnu tradiciju. O tome je na redovnoj konferenciji za medije održanoj pred ovaj susret govorio i šef stručnog štaba ivanjičkog tima Vlado Jagodić koji je tom prilikom istakao da će crno-beli teško moći da razviju svoju prepoznatljivu igru:

’’Moramo uvažavati Partizan, to je ekipa koja ima niz dobrih rezultata. Oni duele sa ekipama iz donjeg dela tabele rešavaju na rutinu i iskustvo, pred kraj utakmica. Prethodna njihova utakmica sa ekipom Rada je pokazala upravo to o čemu ja pričam. Partizan je tradicionalno neugodan protivnik Javoru, ali ja upravo na toj negativnoj tradiciji gradim svoj optimizam. Od dosadašnjih dvadeset susreta Partizan je u svoju korist rešio petnaest, a pet puta je bilo nerešeno. Dakle nedostaje nam pobeda i želim da igrači shvate da možda mogu ući u istoriju. Pretiti Partizanu nećemo, ali nećemo ih ni precenjivati. Ja smatram da smo dobro radili tokom ove pauze i da je ovo možda i najlakša utakmica za trenera po pitanju motivacije igrača i pripreme za utakmicu. Očekujemo da će teren biti izuzetno težak za igru, da će biti velike potrošnje igrača i da će to usložiti igru. Na takvom terenu oni ne mogu igrati svoju prepoznatljivu igru i individualni kvalitet ne može toliko doći do izražaja, pa smo mi sa te strane možda u blagoj prednosti. Ipak i mi naravno želimo da igramo, teren će biti otežavajuća okolnost za oba tima, ali će ipak oni teže moći da igraju na način kako su navikli da igraju.’’

foto: FK Partizan/Miroslav Todorović

Gosti u ovaj meč ulaze sa željom da ostvare trijumf i tako naprave najbolju moguću uvertiru za duel sa švajcarskim Jang Bojsom u okviru Lige Evrope, ali ne potcenjuju kvalitete protivnika. O tome je na redovnoj konferenciji za medije održanoj pred ovaj susret govorio i šef stručnog štaba crno-belih Miroslav Đukić koji je istakao da očekuje još jednu tešku utakmicu:

’’Zaista, očekuje nas teška utakmica, kao i uvek. Ivanjica je teško, komplikovano gostovanje, protiv ekipe koja igra dobro, ima dobar kontranapad, moraćemo mnogo da se potrudimo ako hoćemo pobedu.’’

Trener Đukić se potom osvrnuo i na trenutnu kadrovsku situaciju istakavši da je dobra i da će moći da računa na nekoliko igrača koje nije imao na raspolaganju u osmini finala Kupa Srbije:

’’Kadrovska situacija je dobra, jedino ne možemo da računamo na Evertona koji ima kartone. Ćirković je počeo da trenira sa ekipom, ali nije još spreman, Stojke se vratio, Pantić isto. Suma je spreman, konkuriše, videćemo šta ćemo odlučiti, ali je spreman da nam pomogne. I Vulićević i Miletić su spremni, videćemo da li će igrati, ili ne, ali ići će sa nama na put.’’

Šef stručnog štaba crno-belih je potom istakao da je ekipa Javor Matisa organizovana u odbrani i da Ivanjičani teško primaju golove:

’’Ne znam da li će igrati sa četiri ili pet fudbalera nazad. Oni akumuliraju dosta igrača nazad, ali to rade organizovano. To je ekipa koja teško prima golove, ali i ekipa koja hoće da igra, da drži loptu, da ima posed, tako da će nam biti zaista teško. Moraćemo da radimo dobro u svim fazama, ne samo u napadu, da probijemo tu njihovu odbranu.’’

Kurir.rs / Kurir sport

Foto: FK PArtizan / Miroslav Todorović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track