(KURIR TV) DELIRIJUM U HUMSKOJ: Partizan pobedio Jang bojs, Grobari dočekali proleće u Evropi posle 13 godina
Foto: Dado Đilas

LIGA EVROPE

(KURIR TV) DELIRIJUM U HUMSKOJ: Partizan pobedio Jang bojs, Grobari dočekali proleće u Evropi posle 13 godina

Fudbal -

Fudbaleri Partizana pobedili su na svom stadionu Jang bojs 2:1 (1:1) i kolo pre kraja grupne faze takmičenja obezbedili plasman u šesnaestinu finala Lige Evrope.

Crno-beli su se pridružili Dinamu iz Kijeva, koji je još ranije obezbedio prolaz dalje iz Grupe B.

Upravo će se ta dva tima sastati 7. decembra u Ukrajini u utakmici poslednje runde, koja će imati rezultatski značaj utoliko jer će se boriti za prvo mesto.

Više od 20.000 navijača Partizana palo je u delirijum kada je završen meč u Humskoj. "Grobari" su dočekali proleće u Evropi posle 13 godina!

Prethodno, crno-beli su u sezoni 2004/05 pod vođstvom trenera Vladimira Vermezovića stigli do osmine finala Kupa UEFA, u kome su eliminisani od kasnijeg osvajača trofeja moskovskog CSKA.

Sada je ekipa predvođena Miroslavom Đukićem načinila podvig.

Crno-beli su do pobede došli golovima Leandrea Tavambe i Ognjena Ožegovića posle drame u Humskoj.

Partizan je poveo već u 12. minutu kada je Tavamba dobro reagovao glavom posle prekida Jankovića.

Međutim, radost domaćina trajala je samo 13 minuta. Tada je Sulejmani izveo korner, Tavamba pogrešio, a Ngamaleu to kaznio.

Na novu eksploziju oduševljenja na tribinama čekalo se do 53. minuta kada je Ožegović krunisao najbolju akciju crno-belih večeras. Asistirao mu je Pantić.

U nastavku, kako je vreme odmicalo, gosti su vršili sve jači pritisak.

Tavamba je u 78. minutu mogao da otkloni sve dileme, prošetao se odbranom Jang bojsa, ali onda slabo šutirao.

Lider švajcarskog prvenstva je dodavao gas, Partizan se grozničavo branio i na kraju odbranio!

U isto vreme Skenderbeg je savladao Dinamo iz Kijeva 3:2, ali sve to nije važno jer su ukrajinski i srpski predstavnik ostali nedostižni za rivale u grupi.

TABELA: Dinamo Kijev 10, Partizan 8, Skenderbeg 5, Jang bojs 3.

1 / 5 Foto: Dado Đilas

TOK MEČA:

KRAJ - 2:1!

83. minut - Trener Jang bojsa sve karte baca na napad - ušao je špic Fašnaht, a izašao je defanzivac Vutrič.

83. minut - Asale je krenuo kroz odbranu Partizana, ali ga je u poslednjem trenutku izblokirao Mitrović.

82. minut - Gosti vrše pritisak, sledi drama u Humskoj.

81. minut - Saša Ilić ulazi u igru, izlazi Pantić.

79. minut - Đukić se zatvara, defanzivni vezista Radin menja napadača Ožegovića.

78. minut - ŠANSA za PARTIZAN! Tavamba je napravio dar-mar u gostujućoj odbrani, sjajno se oslobodio dvojice čuvara, izborio za poziciju za šut, a kada se našao u zicer poziciji, šutirao pravo u golmana Fon Balmosa.

75. minut - ŠANSA za JANG BOJS! Asale je dobio loptu usamljen na ivici šesnaesterca, mogao je da krene ka Stojkoviću, ali je odlučio da šutira. Učinio je to slabo.

73. minut - Lopta je već ceo minut u kaznenom prostoru Partizana. Korner za kornerom Jang bojsa...

22:33 - Zvanično: 20.568 gledalaca!

66. minut - Orau je na terenu. Dugo povređeni najbolji strelac Jang bojsa ušao je u igru umesto Nsamea.

63. minut - Žuti karton za Asalea zbog namernog igranja rukom.

62. minut - Grobari grme: "Srbija"...

60. minut - Crno-beli kao da nisu naučili lekciju. I posle drugog vođstva su se povukli, baš kao i posle prvog, kada je Jang bojs izjednačio posle 13 minuta.

59. minut - Asale je probio po desnoj strani i kada se očekivao centaršut, on je šutirao iz "mrtvog ugla" i pogodio spoljnji deo mreže.

foto: Dado Đilas

58. minut - Mbabu je žestoko ramenom udario Ožegovića i bukvalno ga izbacio sa terena, ali to nije bio ni faul za Partizan.

54. minut - Ožegović je zadobio posekotinu na čelu, pa mu je stavljena čalma.

53. minut - GOOOLLL - 2:1! OŽEGOVIĆ! Kakva akcija crno-belih! Janković je izneo loptu, prosledio je do Tavambe na desnom krilu, Kamerunac pronašao Pantića na "drugoj stativi", a on asistirao Ožegoviću koji je taj zicer pretvorio u novo vođstvo Partizana.

50. minut - Janković je izveo dva prekida za manje od minut, oba puta je "pogodio" saigrače u glavu, ali nije bilo opasnosti po gol Jang bojsa.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme. Nije bilo izmena.

Kraj prvog poluvremena - 1:1!

1 / 15 Foto: Dado Đilas

36. minut - Posle izjednačenja gosti su preuzeli kontrolu nad dešavanjima na terenu, ali se ništa značajno nije desilo ni pred jednim golom.

33. minut - Mitrović je "požuteo" zbog faula nad Asaleom.

28. minut - Šut Jankovića, brani Fon Balmos.

25. minut - GOOOLLL - 1:1 - NGAMALEU! Vođstvo Partizana trajalo je samo 13 minuta. Sulejmani je izveo korner sa desne strane, Tavamba je očajno reagovao, lopta je došla od Ngamaleua, koji ju je smestio u mrežu.

22. minut - Razvila se borba, ali od gola Tavambe nije bilo šansi.

12. minut - GOOOLLL - 1:0 - TAVAMBA! Janković je izveo prekid, a Kamerunac nadskočio rivale i glavom poslao loptu u mrežu.

10. minut - Prvi ozbiljan napad Partizana, Vulićević je prošao po desnoj strani i poslao loptu pred gol, ali je golman Fon Balmos intervenisao.

4. minut - Grobari sve glasniji, za sada se vodi bitka na sredini terena

21.05 - Meč je počeo!

20.50 - Košarkaši Partizana stigli na stadion

Košarkaši Partizana stigli su na stadion kako bi pružili podršku fudbalerima u jako važnom meču

U drugom meču petog kola Grupe B sastaju se Skenderbeg - Dinamo Kijev.

Dinamo je već obezbedio prolaz dalje, jer ima deset bodova, Partizan ima pet, Jang bojs tri, a Skenderbeg dva.

Navijači Jang Bojsa, foto: Kurir Sport/Dejan Ignjatović
grobari razvili transparent podrške partizanu, foto: Kurir Sport/Dejan Ignjatović
grobari spremili grla i dlanove za navijanje, foto: Kurir Sport/Dejan Ignjatović

SASTAVI:

Trener Partizana Miroslav Đukić nije mogao da računa na Zorana Tošića zbog kartona, pa je šansu ukazao Danilu Pantiću pre nego Sejdubi Sumi.

PARTIZAN: Stojković - Vulićević, N.R. Miletić, Mitrović, N.G. Miletić - Everton, Jevtović - Janković, Tavamba, Pantić - Ožegović.

JANG BOJS: Fon Balmos - Mbabu, Nuhu, Vutrih, Benito - Ngamaleu, So, Ebišer, Sulejmani - Asale, Nsame.

BLOG UŽIVO:

20:26 - I Vilijams-Gos bodri fudbalere

Košarkaš Partizana Najdžel Vilijams-Gos dolazi u Humsku da bodri fudbalere. Priznaje da prvi put ide na fudbalsku utakmicu.

20:22 - Trener Jang bojsa: Izazov je igrati u ovakvoj atmosferi

"Očekuje nas interesantna i neizvesna utakmica, zaostajemo dva boda za Partizanom, a za našu ekipu a posebno za mlađe igrače, izazov je da budu uspešni u ovakvoj atmosferi. Ako želimo da prođemo, moramo da pobedimo Partizan. Postoji mogućnost i da sa nerešenim rezultatom odemo dalje ali ako pobedimo imamo veće šanse za prolaz", rekao je trener Jang bojsa Adi Hiter.

20:19 - Apel iz Humske navijačima: Ne pominjite generale

Iz Partizana apeluju na sve navijače na ni pod razno na meču protiv Jang Bojsa ne skandiraju imena generala. Partizan je u prošlosti često dobijao kazne zbog pogrdnog skandiranja i divljanja navijača, zbog čega je Vazura apelovao da se na meču ne spominje politika, kao ni Ratka Mladića, koji je osuđen u Haškom tribunalu. Generalni sekretar crno-belih Miloš Vazura istakao je da je Partizan već bio kažnjen zbog pominjanja Ratka Mladića na tribinama tokom meča protiv Budućnosti, i apelovao je da se to ovoga puta ne dešava. "Nema povoda za politiku, ali nikad se ne zna, jedan pojedinac može da napravi problem. Na utakmici protv Budućmnosti smo bili kažnjeni, između ostalog, i zbog pominjanja Ratka Mladića. Pozivamo navijače da ne pominju naše generale". "Daleko bilo da pobedimo i obezbedmo dalje takmičenje u Ligi Evrope, a budemo izbačeni zbog nekih povika, taj udarac ne bismo izdržali. Podsećam da smo mi i dalje pod uslovnom kaznom, tako da i najmanji incident može da izazove najgore posledice", poručio je Vazura.

20:17 - Đukić: Idemo na pobedu, mi ne znamo drugačije

"Svi smo svesni da nas očekuje jedna od najbitnijih utakmica u ovoj godini, veoma važna za prolazak u dalje takmičenje u Evropi, za prezimljavanje. Svi se nadamo da će biti vrhunski ambijent i da ćemo uspeti da ostvarimo naš cilj. Znamo da nas očekuje teška borba i teška utakmica, neizvesna, ali siguran sam da će moji igrači sve učiniti da prođemo", rekao je Miroslav Đukić i dodao:

"Nećemo kalkulisati, idemo na pobedu, mi ne znamo drugačije. Idemo da igramo našu utakmicu, ali smo svesni da ne smemo da pravimo greške. Svaka greška se skupo plaća, morate da budete strpljivi, ne smete da dozvolite da protivnik živi od vaše greške".

20:15 - Lov na šesneastinu finala i veliku lovu

20:11 - Spektakl Grobara u Zemunelu

"Skači, igraj, napadaj", orilo se u sredu uveče u Sportskom centru Teleoptik u Zemunu iz grla navijača Partizana. Naime, grupa Grobara došla je na trening da podrži fudbalere pred, moguće, odlučujući meč u Ligi Evrope protiv Jang Bojsa.

20:09 - Švajcarci oduševljeni stadionom. Evo i zašto...

20:06 - Mališani izbeglice pevaju Partizanovu himnu

Mališani koji su smešteni u "Fondaciji za izbeglice" u Pirotu, poslali su podršku fudbalerima Partizana pred utakmicu sa Jang bojsom. Edukatori "Fondacija za izbeglice" u Pirotu, koji rade sa decom su strastveni navijači Partizana i svoju sportsku ljubav su preneli i na ove mališane, koji su uz mnogo uloženog truda i uprkos tome da ne govore srpski jezik uspeli da nauče i otpevaju himnu fudbalskog kluba iz Humske.

20:00 - Crno-beli osvojili bod u Bernu

U prvom duelu Jang bojsa i Partizana pobednika nije bilo - 1:1.

(Kurir.rs/Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track