SKOK PARTIZANA NA UEFA RANG LISTI: Ogromnim uspehom i plasmanom u šesnaestinu finala LE crno - beli ostavili iza sebe Inter, Everton
Foto: Dado Đilas

napredovao 10 pozicija

SKOK PARTIZANA NA UEFA RANG LISTI: Ogromnim uspehom i plasmanom u šesnaestinu finala LE crno - beli ostavili iza sebe Inter, Everton

Fudbal -

Fudbaleri Partizana ostvarili su ogroman uspeh plasiranjem u šesnaestinu finala Lige Evrope.

Posle trijumfa nad Jang Bojsom i plasmanom u prolećni deo Lige Evrope Partizan je napredovao 10 pozicija na Uefa rang listi i sada je 79. i deli mesto sa Evertonom, Interom, Rubinom, moskovski Dinamom sa 16.000 bodova.

Pored toga, tu je i finansijski saldo koji je uvećan za 1.160.000 evra (ukupno ove sezone zaradio 5.360.000 evra), a ima šansu da se u Kijevu bori za prvo mestu u Grupi B, što bi mu donelo dodatnih 600.000 evra)

Na kraju ciklusa grupne faze, tim Miroslava Đukića može doći i na prvo mesto u grupi ako pobedi Dinamo u Kijevu, što bi donelo lakšeg rivala u novoj fazi takmičenja.

Za sada, kao pobednici grupa dalje su otišli Viljareal, Milan, Arsenal, Red Bul Salcburg i Lacio, dok je Nica overila drugu poziciju.

Dalji plasman su pored Partizana obezbedili Dinamo Kijev, Braga, Atalanta, Lion, Steaua, Viktorija Plzen, Ostersund, Zenit i Real Sosijedad, ali još nije poznata pozicija, odnosno da li će među nosioce ili će u drugi šešir.

Kurir.rs / Kurir sport

Foto: Dado Đilas

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Pa dokle bre? Sudija Anđelovski onovo na terenu!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track