KRSTAJIĆ PRED ŽREB ZA MUNDIJAL: Voleo bih grupu sa Rusijom, sa Hrvatima ćemo igrati fudbal
Foto: Dado Đilas

znam šta hoće

KRSTAJIĆ PRED ŽREB ZA MUNDIJAL: Voleo bih grupu sa Rusijom, sa Hrvatima ćemo igrati fudbal

Fudbal -

Vršilac dužnosti selektora fudbalske reprezentacije Srbije Mladen Krstajić izjavio je da bi voleo da srpski državni tim na žrebu za Mundijal dobije Rusiju.

- Ovde se oseća atmosfera Mundijala i zaista je sve teško opisati ako niste na licu mesta. Došle su delegacije učesnika i oseća se pozitivna tenzija pred sutrašnji žreb. Biti deo ove priče je veliko zadovoljstvo i privilegija - istakao je Krstajić za sajt FSS.

Naravno, aktuelna tema su želje na žrebu, odnosno koga bi voleo, a koga ne bi voleo u grupi sa Srbijom.

- Teško je reći koga ne bih voleo. Svi pričaju o žrebu i ja bih voleo da budemo u grupi sa Rusijom, bratske smo zemlje, imali bi dobru atmosferu. A da izdvajam neke druge selekcije, pa svi znamo ko je svetska klasa i zbilja je nezahvalno da sada biram koja bi nam manje ili više reprezentacija odgovarala. Biće ono što nam je suđeno, kao i svima, žreb je isti za sve.

Naravno, bilo bi dobro da imamo za rivale selekcije sa kojima možemo da igramo, u smislu da napravimo što bolji rezultat - rekao je v.d. selektor "orlova", koji ne bi voleo da iz drugog šešira izvučemo Hrvatsku.

- Bože moj, igraće se fudbal i gotovo... Nećemo ratovati... Druga je stvar što bi eventualna utakmica sa Hrvatskom nosila dodatno breme zbog političke situacije - naglasio je Krstajić.

On je istakao da je za takmičenje poput Svetskog prvenstva najvažnija atmosfera u ekipi.

- Iskustvo se stiče sa većim brojem utakmica, ali kada pričamo o samom takmičenju onda u prvi plan stavljam atmosferu, jer bez nje ne možete da napravite ništa. Bez obzira na tim koji imate. Važno je da igrači dišu kao jedan, da postoji poštovanje u njihovom odnosu, da svaki igrač bude deo tima. Onda će tim da izbaci najbolje pojedince - objasnio je mladi stručnjak i dodao:

- Moramo biti iskreni u tom odnosu, a to smo pokazali u kvalifikacijama, ali i na minuloj azijskoj turneji gde je postojao strah da će neki igrači podbaciti na ovaj ili onaj način. Međutim, svi oni su pokazali pravi karakter, da su pravi momci. I meni je veliko zadovoljstvo što sam bio sa njima ovih skoro dve godine a pogotovo na turneji po Kini i Južnoj Koreji - rekao je Krstajić.

On je na kraju poručio da smatra da mladi igrači zaslužuju priliku na ovako velikom takmičenju.

- Jednostavno, neko moje viđenje fudbala je da ukoliko želiš rezultat i korak napred, onda je neophodna i sveža krv, a mi imamo mlade igrače koji uz ove starije mogu i moraju da stasavaju. Jednog dana će otići Ivanović, Kolarov i Stojković... a dolaze drugi, zato je azijska turneja i bila prava prilika da pojedinci ostvare debi i pokažu da u budućnosti Srbija može na njih da računa. Posle svega ja sam ponosan na njihov odnos prema dresu, kao i utisak koji su ostavili - zaključio je Krstajić.

Kurir sport/Tanjug

Foto: Dado Đilas

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV SPORT UŽIVO! Zbog čega su Zvezda i Partizan prestali sa saopštenjima?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track