(VIDEO) ORLOVE I NAVIJAČE ČEKA PAKAO: Evo koliko će hiljada kilometara Srbi preći u prvoj fazi Mundijala
Foto: Printscreen

Pravo putešestvije!

(VIDEO) ORLOVE I NAVIJAČE ČEKA PAKAO: Evo koliko će hiljada kilometara Srbi preći u prvoj fazi Mundijala

Fudbal -

Fudbalska reprezentacija Srbije na Mundijalu u Rusiji igraće u E grupi protiv selekcija Brazila, Švajcarske i Kostarike, odlučeno je žrebom u Moskvi.

1 / 10 Foto: EPA Sergei Chirikov

Srbija će prvi meč odigrati 17. juna protiv Kostarike u Samari, potom sledi duel protiv Švajcarske 22. juna u Kalinjingradu i na kraju protiv Brazila 27. juna u Moskvi.

Put kojim će se kretati reprezentacija Srbije, i navijači za njom, predstavljaće pravi pakao. Jer, ako računamo samo avio prevoz pređen put će iznositi 5.369 kilometara!

foto: Printscreen

Od Beograda do Samare put iznosi 2.322 kilometara, a zatim sledi prelazak iz Samare u Kaliningrad koji iznosi 1.952 kilometara. Iz Kaliningrada do Moskve treba 1.065 kilometara, što zbirno iznosi pomenutih 5.369 kilometara.

Ukoliko Srbija završi takmičenje u prvoj fazi i uračunamo povratak iz Moskve za Beograd, to je dodatnih 1.714 kilometara, a ukupno 7.083 kilometara. Manje-više, razdaljina između Beograd i Njujorka!

Po istom principu, ukoliko se usudite da koristite drumski saobraćaj, onda će vam trebati dodatnih 1.800 kilometara, odnosno ukupno 8.876 kilometara.

Naravno, nadamo se da će Srbija uspešno prebroditi prvu fazu, a onda se kilometraža znatno uvećava.

foto: EPA/YURI KOCHETKOV

Kurir sport

Foto: Printskrin

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) Ova tri igrača će biti najveća opasnost za Srbiju na Mundijalu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track