DEJAN RAMBO PETKOVIĆ: Srce mi je podeljeno na Brazil i Srbiju!
Foto: AP, Aleksandar Jovanović

Rambo nesrećan zbog žreba

DEJAN RAMBO PETKOVIĆ: Srce mi je podeljeno na Brazil i Srbiju!

Fudbal -

Biće zanimljivo da gledam tu utakmicu. Navijaću za oba tima. Imam 45 godina, a preko 20 godina živim u Brazilu, iskren je legendarni Dejan Petković

Legendarni srpski fudbaler Dejan Rambo Petković ne krije da će emotivno doživeti meč Srbija - Brazil na Mundijalu u Rusiji naredne godine.

- Šta je u mom srcu? Biće zanimljivo da gledam tu utakmicu. Navijaću za oba tima. Srce mi je podeljeno... Imam 45 godina, a preko 20 godina živim u Brazilu - izjasnio se Rambo i dodao:

- Biće to nepredvidiva, napeta i uzbudljiva utakmica. Više bih voleo da je Srbija pala u grupu H sa Poljskom, Kolumbijom i Senegalom. Imala bi više šanse za prolaz, bilo bi joj lakše. Ali zapala je u grupu s Brazilom, koji je favorit za titulu. Ne sviđa mi se što se meč Srbije i Brazila igra u trećem kolu, jer obično ta treća utakmica u grupi odlučuje o daljem plasmanu. Voleo bih da se igra u prvom kolu - rekao je Petković i dodao:

- Mislim da Srbija može da prođe grupu, a za dalje ćemo videti. Ako prođe grupu, može daleko.

foto: AP

Brazil je favorit

SRBIJA PRETI IZ SENKE

Rambo je dao i svoju viziju favorita za osvajanje Mundijala, ali i nekih koji bi mogli da budu pozitivno iznenađenje.

- Po meni, Brazil je favorit, ali treba da poštujemo ostale selekcije. Pre svih, zvaničnog prvaka sveta Nemačku. Tu su i Španija, Argentina, domaćin Rusija... Portugal ima jednog od najboljih igrača sveta, Engleska igra interesantan fudbal, a od favorita iz senke vidim Belgiju, koja je bila sjajna u kvalifikacijama. Potom slede Hrvatska i Srbija - smatra Petković.

Legendarni Rambo savetovao je čelnike FSS da što pre reše pitanje selektora.

- To je problem koji treba rešiti što pre, jer imamo privremenog selektora Krstajića. Nešto će se sigurno promeniti na Mundijalu jer je Srbija u kvalifikacijama igrala sa trojicom u poslednjoj liniji, što se nije desilo prethodnih 20 godina. Imamo dobre igrače, imamo talenat i potencijal.

Bez komentara

NE ZNAM ZAŠTO JE SMENJEN MUSLIN

Brazilske novinare zanimalo je kako Petković gleda na smenu Slavoljuba Muslina, koji je otkaz na ovu funkciju dobio nakon što je Srbiju odveo na Svetsko prvenstvo.

- Ne razumem. Ne znam šta se desilo. Kvalifikovali su se za Mundijal - odgovorio je Rambo.

Kurir / Anja Vukašinović

Foto: Aleksandar Jovanović, AP

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Niko o tome ne priča a ovo je najvažniji momenat sa utakmice Zvezda -Keln

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track