KOSANOVIĆ BEZ MILOSTI ZA VEČITE:  Pobedio Zvezdu i Partizan sa tri različita kluba
Foto: Saša Pavlić

KRALJ Iskusni trener zna kako sa večitima

KOSANOVIĆ BEZ MILOSTI ZA VEČITE: Pobedio Zvezdu i Partizan sa tri različita kluba

Fudbal -

Napredak s Miloradom Kosanovićem ove jeseni porazio naša dva najbolja kluba, a neumorni trener ranije pobeđivao večite i s Novim Pazarom i Borcem

Napredak je jedini tim u Srbiji, posle mnogo godina, koji se može pohvaliti pobedama nad Crvenom zvezdom i Partizanom u istoj polusezoni.

Koliko god se trudili da razgovor sa iskusnim strategom kruševačkog tima Miloradom Kosanovićem bude posvećen samo pobednicima, opet se fokus, reč po reč, premešta ka večitima. Zaključak je da se i dalje sve vrti oko dva najveća kluba, a da bi što manje toga bilo u budućnosti, Kosanović predlaže:

- Dajte srpskom fudbalu više Milorada Mažića! Dajte da sve sudije budu Mažići - kaže Kosanović.

foto: Dado Đilas

Sećate se da je Zvezda posle vaše pobede zatražila Mažićevo izuzeće?

- Naša dva najveća kluba moraju biti svesna da je i za njih dobro da što više jakih utakmica imaju u domaćem prvenstvu. Da bi utakmica bila kako treba, morate imati Mažića. Zašto je stvorena takva atmosfera, stvarno ne znam. Zvezda i Partizan su svakako najjači, biće između njih podeljeno prvo i drugo mesto, ali bilo bi dobro za sve nas da ne budu tako lako prvi i drugi. Šta će Zvezda da misli o Mažiću, to je samo njihov problem.

Nema tenzije

MIŠKOVIĆ LAGANO VODI KLUB

Koje su prednosti rada u Napretku?

- Ima mnogo pozitivnih osobina. Grad Kruševac je specifičan, sa mnogo zvezdaša i partizanovaca, ali im je Napredak na prvom mestu. Marko Mišković lagano vodi klub. Nema tenzije, neumerenih zahteva, ništa na silu, tako da je i s te strane prijatno biti deo ove priče.

Koliko ste puta pobeđivali Partizan i Crvenu zvezdu?

- Ne znam da li ćete mi poverovati - ne brojim! Partizan sam pobedio mnogo puta i sa Zvezdom i sa Vojvodinom! Zvezdu sam uspeo da dobijem s Napretkom, Borcem i Novim Pazarom. Bio sam i na pragu pobede s Radnikom, ali sad se ne bih vraćao na to što ih nisam dobio.

Koliko može Napredak ove sezone?

- Nadam se da ćemo se pojačati tokom zime. Ne znam koliko se zna, ali već mesec i po igram bez četvorice standardnih igrača, na klupi nemam odbrambenog fudbalera. Mislim da smo zbog povreda ostali uskraćeni za pet-šest bodova ove jeseni.

OVAKO JE KOSAN VODIO EKIPE PROTIV VEČITIH

2014/15.

Crvena zvezda - Novi Pazar 2:0 (1:0)

Novi Pazar - Partizan 1:1 (0:1)

Novi Pazar - Crvena zvezda 2:1 (1:1)

Partizan - Novi Pazar 1:1 (1:1)

2015/16.

Crvena zvezda - Borac 1:5 (0:3)

Crvena zvezda - Borac 4:2 (2:2)

Partizan - Borac 2:1 (1:1)

Borac - Crvena zvezda 1:5 (0:3)

2016/17.

Radnik - Crvena zvezda 1:2 (1:1)

2017/18.

Napredak - Crvena zvezda 1:0 (0:0)

Napredak - Partizan 2:1 (1:0)

* Kosanović je u prošlosti pobeđivao Partizan i kao trener Zvezde, a uzimao je bodove večitima i kao šef stručnog štaba Vojvodine

Dejan Petković - Foto: Dado Đilas; Saša Pavlić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: OVO JE SRAMOTA FSS PRED DERBI!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track