DARKO LAZOVIĆ OPET U ZVEZDI Terzić: Pravimo tim za Ligu šampiona!
Foto: Dado Đilas, Nebojša Mandić

Biće zanimljivo tokom zimskog prelaznog roka

DARKO LAZOVIĆ OPET U ZVEZDI Terzić: Pravimo tim za Ligu šampiona!

Fudbal -

Bivši reprezentativac Srbije dolazi na pozajmicu s obzirom na to da ove jeseni maltene nije ni igrao za svoj klub u italijanskoj Seriji A

Darko Lazović ponovo u Crvenoj zvezdi. Sportski direktor Mitar Mrkela u pregovorima je s Đenovom o povratku bivšeg reprezentativca na Marakanu, a konačna odluka pašće do kraja nedelje.

Iako je briljirao prošle sezone u italijanskoj Seriji A, čak je i davao golove velikim klubovima poput Milana, 27-godišnji Čačanin ove sezone ne može da se pohvali minutažom. Lazović je prošle godine bio na korak od prelaska u Napoli, ali to što sada ne igra želi da iskoristi Zvezda i dovede ga na pozajmicu.

Lazović ima ugovor s Đenovom do 2020. godine, a od 2015, kad je prešao iz Zvezde u italijanski klub, odigrao je 57 utakmica i dao dva gola.

Derbi prioritet

Na Marakani juče nisu želeli da pričaju o zimskoj pijaci, samim ti ni o Lazoviću, s obzirom na to da se igrao večiti derbi. Mada, nova pojačanja je već najavio generalni direktor Zvezdan Terzić:

- Znamo koja četiri igrača želimo da dovedemo, dogovori s klubovima su pri kraju, a čak i ako odu Boaći ili još neki igrač, bićemo na proleće jači nego ove jeseni - istakao je Terzić za Al Džaziru.

foto: Profimedia

Odlazak Boaćija je sve izvesniji, s obzirom na dobre ponude engleskih klubova, a i njegove suze posle pobede nad Kelnom najavile su rastanak s klubom, gde je proveo lepe trenutke.

- U poslednje dve godine ostvarili smo dobit od 30 miliona od prodaje igrača, a ovaj uspeh je podigao cenu naših igrača na tržištu. Nama je u planu, zasad, da ode samo najbolji strelac Ričmond Boaći, pošto imamo interesovanja iz Premijer lige. Osim njega, trudićemo se da zadržimo ostatak tima, a želimo da u januaru formiramo tim za kvalifikacije za Ligu šampiona sledećeg leta. Nećemo čekati jun, želimo da se ekipa uigra - rekao je Zvezdan Terzić.

Bolja finansijska situacija

Generalni direktor crveno-belih govorio je i o tome zbog čega siromašni klubovi moraju da prodaju igrače:

- Finansijski problemi su ono što tera klubove da prodaju igrače još kao poluproizvode. Mi jedemo sopstvenu supstancu i klubovi su sve siromašniji i siromašniji! Svi igrači iz reprezentacije praktično igraju u inostranstvu.

LIČNA KARTA

- Ime i prezime: Darko Lazović

- Rođen: 15. septembra 1990. u Čačku

- Visina: 181 cm

- Pozicija: desno krilo

- Klub: Đenova

- Karijera: Borac Čačak (2007-2009), Crvena zvezda (2009-2015)

- Reprezentacija: Srbija

Goran Anđelković - Foto: Dado Đilas, Profimedia; Nebojša Mandić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) PRŠTI SEVER U HUMSKOJ: Delije napravile nesvakidašnju bakljadu! Pogledajte

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track