(VIDEO) HRVATSKE HULIGANE ČEKA PAKAO U CZ-u, STIŽU IM STRAVIČNE PRETNJE: Žiletima ćemo ti nacrtati Beogradskog pobednika!
Foto: Nebojša Mandić, Profimedia

SPLIĆANI NA METI ROBIJAŠA

(VIDEO) HRVATSKE HULIGANE ČEKA PAKAO U CZ-u, STIŽU IM STRAVIČNE PRETNJE: Žiletima ćemo ti nacrtati Beogradskog pobednika!

Fudbal -

Kako prenose hrvatski mediji, hrvatski huligan sa 156. večitog derbija koji je prepoznatljiv po tetovaži koju ima na ruci (vukovarski toranj) u strahu je zbog pretnji robijaša iz Centralnog zatvora.

Među zatvorenicima u Centralnom zatvoru su i najokoreliji kriminalci različitih profila i samo je pitanje vremena kad će se sresti sa Splićanima koji su izazvali nerede na južnoj tribini u 156. večitom derbiju.

Kako prenose hrvatski mediji, nekoliko hrvatskih huligana kojima je određen pritvor od 30 dana, u CZ-u su dobili prve pretnje!

foto: Beta/Branislav Božić

Opomena je upućena jednom od šestorice Splićana koji ima tetovažu vukovarskog vodotornja:

"Rođače, od vukovarskog tornja ćemo ti žiletima napraviti Beogradskog pobednika ", glasi pretnja koja je stigla od zloglasnih robijaša u CZ-u.

Za Hrvate je ovaj toranj jedan od najprepoznatljivijih simbola takozvanog "domovinskog rata" i predtavlja simbol stradanja i otpora tog grada.

Iako su Hrvate iz bezbednosnih razloga sigurno smestili u najbezbedniji deo CZ-a, nemoguće je sprečiti ostale zatvorenike da bar kažu šta misle o njima.

Takođe, njih šestorica će sigurno, pre ili kasnije, doći u kontakt sa ostalim zatvorenicima, zbog čega će na snazi biti posebne mere obezbeđenja.

SPLIĆANI U ZLOGLASNOM ZATVORU

Hrvatski mediji pišu da će oni biti u "zloglasnom Okružnom zatvoru, popularno zvanom Centralni zatvor ili CZ".

- Reč je o zatvoru u Beogradu poluotvorenog tipa otvorenom 1953, a u proseku se u njemu stalno nalazi oko 700 pritvorenih i 50 osuđenih. Prema svedočenjima onih koji su prošli kroz CZ, boravak tamo nije nimalo lagodan - bruje Hrvati i dodaju:

- Kada dođeš u sobu, odmah vođi sobe daješ papire na uvid. To su papiri koje dobiješ pri ulazu u zatvor, a na kojima piše razlog zbog kojeg si tu. I tu je jako važno šta si izjavio policiji jer ako si priznao zločin, ne piše ti se dobro. Moraš držati jezik za zubima, ne smeš verovati nikome i moraš imati puno sreće", kažu dobro obaveštene komšije.

kurir.rs / kurir sport

foto: Profimedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

RENT-A-HULIGANI! HRVATI OSUMNJIČENI ZA IZAZIVANJE NEREDA NA VEČITOM DERBIJU U TUŽILAŠTVU: Preti im 12 godina robije?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track