OVO JE PRAVI RAZLOG TUČE NAVIJAČA NA DERBIJU: Napali Grobare koji sarađuju s policijom
Foto: Beta

Saznajemo

OVO JE PRAVI RAZLOG TUČE NAVIJAČA NA DERBIJU: Napali Grobare koji sarađuju s policijom

Fudbal -

Fanovi crno-belih iz više grupa sukobili se s ekipom za koju smatraju da je doušnička i da čak koristi službene legitimacije

Nijedno od stotinu objavljenih objašnjenja sukoba na južnoj tribini tokom 156. večitog derbija nije opisalo njegovu suštinu.

Jedina podela koja je dovela do najbrutalnije tuče u istoriji navijačkog pokreta na Balkanu napravljena je na osnovu odnosa dve grupe s policijom, pa se sa sigurnošću može tvrditi da su u obračunu napadnuti policijski doušnici od kojih neki koriste i službene legitimacije MUP.

foto: Beta

Uhapšeni sa značkama

- Krajem leta, nekoliko nedelja posle jedne tuče između policije i Vandala, u kojoj je jedan navijač optužen da je gurnuo policajca pod automobil, na suđenju je prisustvovao i vođa ove grupe, koji je tom prilikom uhapšen. Ubrzo se saznalo i zašto je uhapšen. Ne zbog te tuče, nego zbog jednog automobila u kom su slobode lišena dva navijača Partizana, a koji se vodio na njegovo ime (iako on u tom automobilu nije bio). Ta dvojica uhapšena su s policijskim značkama, a imali su i pištolj i nešto malo droge kod sebe - kaže dobro obavešten izvor Espresa.

Pošto uhapšeni vođa nije pristao na dalju saradnju s policijom, on je bio zadržan u pritvoru i protiv njega je bio pokrenut proces, dok su dvojica prvobitno uhapšenih bili pušteni na slobodu. Usled svega toga na derbiju se dogodio konačni obračun.

foto: Profimedia

Nema više ucena

- Želeli su da nauče one „grobare“ koji sarađuju s murijom pameti. Da ih nauče šta znači ponos i koliko koštaju neispoštovani dogovori. Bog sam zna kako im je ovo pošlo za rukom, ali sada nijedan navijač više neće biti ucenjivan zatvorom ako ne bude poslušan. Više se neće usuditi da spletkare, a da ne trpe posledice.

Što se tiče prisustva hrvatskih navijača, izvor ističe da ne zna kako su došli do tribine, ni da li su zaista plaćeni da nekoga štite, ili su, jednostavno, bili kolateralna šteta. Takođe, navode da priče koje povezuju strane službe, „škaljarski klan“, Luku Bojovića i ostale osobe iz kriminalnog podzemlja veze nemaju sa istinom.

Otkriveno zašto se skidaju

GOLI DO PASA JER SE TAKO LAKŠE BIJU

Izvor Kurira tvrdi da je veći deo huliganske grupe namerno ostao bez gornjeg dela odeće, a da su oni skroz goli izbačeni s tribine kako bi posle batina njihova sramota bila još veća.

- Iako mnogi misle da su goli navijači naterani da se skinu, to nije slučaj kod svih. Oni goli do pojasa namerno su sami skinuli majice i dukseve iz praktičnih razloga. Znali su da idu na gomilu i da će im u masovnoj tuči neko povući dukseve ili jakne preko glave. Osim toga, bolje su se prepoznavali u gomili - kaže naš izvor.

Zlatko Nikolić , foto: Milovan Milenković

Upozorenje

KRIMINOLOG NIKOLIĆ: NEKO IH ŠTITI!

Kriminolog Zlatko Nikolić kaže da sukob navijača može da se rasplamsa u narednom periodu.

- Sukobi u narednom periodu ne smeju nas začuditi, tačnije, ubeđen sam da će ih biti - rekao je Nikolić za Espreso i dodao:

- Ako imaju dosije, kako to da ih niko nije procesuirao? Kako to da niko od njih ne odgovara za ono što im se stavlja na teret? Znači da ih neko štiti - rekao je on.

Istražujemo Evo zašto angažuju strane državljane

PLAĆAJU STRANCE JER SE LAKO IZVUKU!

Misterija Hrvata i ostali stranaca leži u činjenici da su oni pozvani da urade prljav posao za drugog, jer je praktičnije s nekoliko hiljada evra platiti njih nego otkriti svoje lice i suočiti se s mogućom osvetom protivnika. Ideja je bila do tančina sprovedena u delo. Nedostajao je samo završni udarac, gde bi oni završili naručeni posao, a zatim bi usledilo povlačenje iznajmljenih „legionara“ na tajne lokacije i, konačno, povratak u zemlju iz koje su došli.

Oni bi tako ostali relativno nedostupni onima koje su napali i izbegli bi osvetu, kao i eventualnu reakciju i procesuiranje od strane policije i državnih organa.

Ekipa Kurira - Foto: Beta; Profimedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

RENT-A-HULIGANI! HRVATI OSUMNJIČENI ZA IZAZIVANJE NEREDA

KURIR SPORT UŽIVO: EVO koliko koštaju usluge fudbalskog vrača iz Gvineje

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track