ODBILI UNOSNE TRANSFERE: Donald i Le Talek ucenjuju Zvezdu, biće izbačeni iz tima
Foto: Dado Đilas

Dvojica stranaca prave probleme

ODBILI UNOSNE TRANSFERE: Donald i Le Talek ucenjuju Zvezdu, biće izbačeni iz tima

Fudbal -

Propade 1,5 miliona evra: Turski klubovi Bašakšehir i Trabzon nude za Francuza 800.000 evra, dok je moskovski Dinamo spreman da za Holanđanina plati 750.000

Damijen le Talek i Mičel Donald stvaraju ozbiljne probleme upravi Crvene zvezde pred početak zimskog prelaznog roka.

Oba igrača tokom jeseni su odbili da produže ugovore s klubom, iako su čelnici crveno-belih bili više nego izdašni u primanjima. Obojica su odlagala potpis, pravdajući to zgusnutim kalendarom i utakmicama u Ligi Evrope i prvenstvu. Kada je polusezona završena, za njih dvojicu su stigle konkretne ponude. Turski klubovi Bašakšehir i Trabzon žele da angažuju Le Taleka, dok je moskovski Dinamo ozbiljno zagrizao za Mičela Donalda.

Ruska želja

FRANCUZ BI KOD GROFA

Damijen le Talek je rekao da mu se ne ide u Tursku, a razlog je njegova supruga Kristina Šindjasova, koja živi u Moskvi. Zato ne treba isključiti opciju da Le Talek ode u Rusiju. Još ranije je interesovanje za Francuza pokazivao Miodrag Božović, ali je pitanje da li Grofov klub, tulski Arsenal, ima novac koji bi mogao da ove zime obezbedi za obeštećenje. Kako sada stvari stoje, Arsenal ove zime neće menjati tim.

Međutim, obojica su odbila da odu u nove klubove, jer žele da na leto budu slobodni i tako sebi obezbede unosnije ugovore. Kurir je saznao da je suma koju nude klubovi za Le Taleka i Donalda više nego ozbiljna. Bašakšehir i Trabzon spremni su da izdvoje 800.000 evra za Le Taleka, a moskovski Dinamo 750.000 evra za Donalda na račun obeštećenja. Obojica igrača u novim sredinama ne bi imala manju platu od 500.000 evra po sezoni.

Zato su u Crvenoj zvezdi odlučili da dvojici stranaca predoče opcije koje ih očekuju. Prva je da produže ugovor i ostanu u startnih 11 na proleće, druga je da naprave transfer, a treća da od februara ne igraju i budu van ekipe, što se zasad čini kao i najrealnija opcija. Na Marakani veruju da će sve ipak biti dobro po igrače i klub, to jest da će se pronaći kompromis.

Odbio Zvezdu

KATAI NEĆE NAZAD NA MARAKANU

Crvena zvezda je pokušala da vrati Aleksandra Kataija na Marakanu, ali je on to odbio, iako je u drugom planu kod novog trenera Abelarda.

foto: Saša Pavlić

Čelnici crveno-belih hteli su Kataija na šestomesečnu pozajmicu, a on bi igranjem u Ligi Evrope i Superligi mogao da se vrati u reprezentaciju i ode na Mundijal u Rusiju. Do dogovora nije došlo jer Aleksandar Katai želi da karijeru nastavi u Primeri.

Kurir / Aleksandar Radonić

Foto: Dado Đilas, Saša Pavlić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: OVI IGRAČI ĆE ZIMUS OBUĆI ZVEZDIN DRES

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja