SELEKTOR SRBIJE IMAĆE POMOĆ: Mladen Krstajić dobija savetnika za Svetsko prvenstvo
Foto: Dado Đilas

Otkrivamo

SELEKTOR SRBIJE IMAĆE POMOĆ: Mladen Krstajić dobija savetnika za Svetsko prvenstvo

Fudbal -

Sva odgovornost za postignute rezultate na Svetskom prvenstvu u Rusiji biće na mladom treneru, a pojačanje u stručnom štabu neće imati status „selektora u senci“

Krle će imati tutora i neće zbog toga da se ljuti.

Na današnjoj svečanoj ceremoniji Fudbalskog saveza Srbije povodom dodele Zlatne lopte za najboljeg igrača i trenera u 2017. godini, prvi čovek srpskog fudbala Slaviša Kokeza nagovestio je prelazak Mladena Krstajića s funkcije vršioca dužnosti u status selektora reprezentacije na Svetskom prvenstvu u Rusiji 2018. Odluka je pala odmah posle azijske turneje „orlova“ u novembru, a do danas je na Terazijama 35 sazrevala i dileme više ne postoje.

Odgovornost će preuzeti mladi trener, s tim da će njegov stručni štab biti znatno pojačan narednih dana kako bi se pripreme za Mundijal obavile na što kvalitetniji način, a igrači dočekali početak takmičenja potpuno fizički i taktički spremni za sva iskušenja. Mladen Krstajić će pored standardnih saradnika Milana Obradovića i Slobodana Pavkovića, zaduženog za opservaciju rivala, imati još pomoćnika, a među njima će biti i jedan savetnik.

foto: Dado Đilas

Uloga savetnika nije još dodeljena, ali u vrhu FSS svesni su da izbor nije prevelik. Biće to iskusan stručnjak od kog će Krstajić dobijati sve korisne informacije za koje on proceni da su mu potrebne, i ništa više od toga da se u javnosti ne bi napravila pogrešna slika o postojanju selektora u senci dok pravi izigrava ikebanu. Dakle, u izboru igrača i taktike za utakmice na Mundijalu poslednju reč imaće Krstajić, pa će u skladu s postignutim rezultatima biti ocenjivan samo njegov rad.

Ko će uz Krleta na Mundijal

Ilija Petković

Ima iskustvo i fudbalsko znanje, a kao selektor je vodio Mladena Krstajića na SP u Nemačkoj 2006.

Ljubiša Tumbaković

Iako uskoro treba da produži saradnju sa FS Crne Gore, to mu neće predstavljati problem da pomogne bivšem učeniku.

Radomir Antić

Bio bi od velike pomoći zbog autoriteta i znanja ukoliko bi pristao na saradnju, mada je to teško očekivati.

Milovan Rajevac

Selektor je Tajlanda, ali u vreme Mundijala bi bio slobodan, a iskustvo koje je imao kao selektor Gane dobro bi došlo Krstajiću.

Kurir / Dejan Petković

Foto: Dado Đilas

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: ONI SU SLOBODNI. Hoće li doći u Zvezdu i Partizan?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja