DUŠKO TOŠIĆ ZA KURIR: Neću u Totenhem, iz Bešiktaša idem u penziju!
Foto: Profimedia

Srbin ne želi da ide

DUŠKO TOŠIĆ ZA KURIR: Neću u Totenhem, iz Bešiktaša idem u penziju!

Fudbal -

Turski novinari su skloni senzacionalizmu, ali nema ništa od mog povratka u Premijer ligu, bez obzira na to što je došao Domagoj Vida, poručio je levonogi defanzivac Duško Tošić

Duško Tošić namerava da do kraja karijere ostane u Bešiktašu i ne pada mu na pamet da ide u Totenhem.

Turski mediji lansirali su informaciju da će srpski reprezentativac Duško Tošić karijeru nastaviti u Premijer ligi, odnosno da je Totenhem spreman da ga plati tri i po miliona evra. Zanimljiva informacija, s obzirom na dolazak hrvatskog štopera Domagoja Vide, koji je juče i zvanično postao član crno-belih iz Istanbula, nakon što je stigao iz kijevskog Dinama.

- Turci svašta pišu! Uvek su skloni senzacionalizmu. Meni je dobro u Bešiktašu, iza mene su sezone iz snova, a ova je izuzetno uspešna. Ugovor me veže do juna 2019. godine i stvarno ne nameravam da menjam klub. Mogu vam reći da ću ostati u Bešiktašu do kraja karijere - rekao je Kuriru Duško Tošić i demantovao povratak u Englesku.

Klasa

LIGA ŠAMPIONA ZA PONOS

Duško Tošić je standardan u ekipi Bešiktaša, u svim takmičenjima, a posebno je bio dobar u Ligi šampiona.

- Imali smo tešku grupu, s Portom, Lajpcigom i Monakom. Uspeli smo da budemo prvi, što nikada nijednom turskom klubu nije uspelo. Od šest utakmica četiri smo dobili, a dve igrali nerešeno. Bez poraza u prvoj fazi sa 14 bodova. Izuzetan uspeh - jasan je Tošić.

foto: Profimedia

Levonogi defanzivac pre sedam godina igrao je u Premijer ligi, kada je bio član Portsmuta i Kvins park rendžersa. Totenhemu su stvarno potrebni dobri defanzivci, ali čini se da je povezanost Duška Tošića s londonskim „pevcima“ samo plod novinarske mašte.

- Imam dve titule s Bešiktašem, cene me, vole i poštuju u Istanbulu. Trenutno smo četvrti u prvenstvu, na samo tri boda iza Bašakšehira i dva iza Fenerbahčea i Galatasaraja. Jedini smo turski klub koji beleži dobre rezultate u Evropi, pa je i to sigurno razlog zašto nismo ubedljiviji u prvenstvu. Plasirali smo se među 16 najboljih timova Lige šampiona. Čeka nas dvomeč s Bajernom i uprava čini sve da što jači dočekamo te utakmice. Znamo snagu nemačkog tima, ali ih se ne plašimo - poručio je Duško Tošić i dodao:

- Mnogo mi je drago zbog moje Crvene zvezde što gazi u domaćem prvenstvu i Ligi Evrope. Velika je stvar za naš fudbal što su nam oba kluba prošla grupe, ali meni je posebno milo zbog Zvezde.

Reprezentacija

BRAZILCI NISU VANZEMALJCI

Duško Tošić je u reprezentaciji na poslednjim mečevima dokazao da je bio neopravdano izostavljen s nekih utakmica. Nada se da će igrati na Mundijalu u Rusiji.

- Imamo dobru grupu. Našu sudbinu krojićemo u utakmicama protiv Kostarike i Švajcarske, mada sam ubeđen da ćemo na pobedu ići i protiv Brazila. Jesu dobri, imaju sjajne igrače, ali nisu vanzemaljci. Biće veliki pritisak na nama od javnosti, ali ako budemo složni, možemo da napravimo čudo - tvrdi Tošić.

Kurir / Aleksandar Radonić

Foto: Profimedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: OVI IGRAČI ĆE ZIMUS OBUĆI ZVEZDIN DRES

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja