ZLATNI ORLIĆ BRIŠE MILIONSKI DUG: Vojvodini od Sergeja 8,5 miliona evra?!
Foto: EPA

SAZNAJEMO

ZLATNI ORLIĆ BRIŠE MILIONSKI DUG: Vojvodini od Sergeja 8,5 miliona evra?!

Fudbal -

Ukoliko Lacio proda Milinković-Savića PSŽ za 170 miliona evra, Novosađani će, shodno pravilniku FIFA o kompenzaciji, dobiti pravo bogatstvo

Fudbalski klub Vojvodina mogao bi da izađe iz ogromnog duga ukoliko Sergej Milinković-Savić na leto napravi veliki transfer, vredan više od 100 miliona evra.

Spasilac

Slaganjem činjenica Kurir je došao do zanimljive informacije da bi Sergej mogao da bude spasilac kluba u kojem je ponikao. Prema pravilniku FIFA, pet odsto od ukupne vrednosti transfera, takozvana kompenzacija, pripada matičnom klubu, i to u slučaju da je igrač od 12. godine u klubu. U slučaju Sergeja Milinković-Savića to je Vojvodina, pošto je sadašnji igrač Lacija u čuvenoj školi u Veterniku bio od 11. godine.

Mediji su proteklih godina spekulisali da dug FK Vojvodina iznosi 7,5 miliona evra. Ako je verovati italijanskim medijima, Sergej Milinković-Savić će na leto preći iz Lacija u PSŽ za 170 miliona evra! Jednostavnom matematikom i shodno pravilniku FIFA o kompenzaciji, dolazimo do brojke od 8,5 miliona evra! To znači da bi Voša eliminisala sav dug, čak i dobila milion evra više da sredi stanje u klubu, a možda dovede i neko kapitalno pojačanje.

foto: Saša Pavlić

Kod nas je od malih nogu

- Sergej je ponikao u Vojvodini, što se kaže, ovde je trenirao još kad je bio dete. Međutim, nisam baš najbolje upoznat s dugom Vojvodine, ali je sigurno da bi nam svaka pomoć dobrodošla. Pravilnik FIFA je jasan, a za koliko će novca Sergej biti prodat na leto i da li će Vojvodina od toga profitirati, stvarno ne znam. U svakom slučaju, kad bi se to desilo, Vojvodina bi živela mnogo bolje - rekao je za Kurir sportski direktor novosadskog kluba Saša Drakulić.

foto: Fonet

Uskoro deblokada računa

FINANSIJSKA SITUACIJA U KLUBU JE TEŠKA

Prvi potez nove uprave FK Vojvodina bio je angažovanje Ilije Stolice.

- Teška je finansijska situacija u klubu, nemamo čarobni štapić, ali činimo sve da Vojvodina što jača dočeka nastavak prvenstva. Imam informacije da će račun kluba biti odblokiran pre početka 2018. Čekao sam trenera da krenemo u prelazni rok. Ilija Stolica je stručnjak s kojim možemo da se borimo za Evropu - jasan je Drakulić.

Kurir / Aleksandar Radonić

Foto: Saša Pavlić, Fonet, EPA

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: NEĆE VALJDA Mesi u ovome da igra !?! Najružniji dresovi u istoriji fudbala!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track