HIT: Voždovac kao Real!
Foto: Fonet

Beograđani u elitnom društvu

HIT: Voždovac kao Real!

Fudbal -

Ekipa Voždovca, a ne Crvene zvezde ili Partizana, obezbedila je prvo mesto kao tim koji najduže drži loptu u svom posedu - čak 60,9 odsto vremena u proseku po meču

Kraljevski Ekipa sa Dušanovca ima posed lopte od 60,9 odsto i na evropskoj listi deli visoko mesto sa slavnim madridskim klubom

Podatak za rubrike „verovali ili ne“! Ekipa Voždovca, a ne Crvene zvezde ili Partizana, obezbedila je prvo mesto kao tim koji najduže drži loptu u svom posedu - čak 60,9 odsto vremena u proseku po meču.

foto: EPA

Prema istraživanju CIES, sa tolikim držanjem lopte u nogama „zmajevi“ su došli na 17. mesto u Evropi i tu poziciju dele sa čuvenim Real Madridom. Najbolji rezultat na kontinentu zabeležio je Seltik, koji svoju dominaciju u škotskom prvenstvu dokazuje i posedom od 69,9 odsto. Gvardiolina modifikovana tika-taka u Mančester sitiju najbolja je u Engleskoj s posedom od 68,5 odsto, a prate ih Šahtjor (67,3 odsto), PSŽ (65,5), Bajern (65,1).

Na listi se nalazi i Crvena zvezda kao 31. sa 59,7 odsto, dok je Partizan 45. sa 57,8. Voždovac je i po prosečnoj visini igrača od 184,87 zauzeo 20. mesto na kontinentu prema istraživanju CIES.

Kurir / D. P.

Foto: Fonet, EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track