(VIDEO) NOVOGODIŠNJA GROZNICA PREMIJER LIGE: Kristal Palas sanja čudo protiv nezaustavljivog Sitija
Foto: AP

LOPTA NE STAJE U ENGLESKOJ

(VIDEO) NOVOGODIŠNJA GROZNICA PREMIJER LIGE: Kristal Palas sanja čudo protiv nezaustavljivog Sitija

Fudbal -

I dok većina Evrope i sveta praznuje, fudbaleri na Ostrvu nemaju odmor.

Poslednjih dana 2017. na programu je 21. kolo, a 22. kreće već 1. januara 2018.

Evo parova poslednje runde Premijer lige u godini na izmaku:

Votford - Svonsi

Svonsiju je pobeda preko potrebna ako želi da se u skorije vreme domogne sigurne zone, ali biće mu teško protiv Votforda, koji je naročito jak kada je domaćin.

Hadersfild - Barnli

Ove dve ekipe nisu baš golgeterski nastrojene, pa se očekuje tvrda i teška utakmica. Barnliju su apetiti porasli, pa mu je, zbog visoke pozicije na tabeli, cilj da se domogne Evrope.

Bornmut - Everton

Uz "Big Sema" očekuju se nove pobede Evertona. Ekipa ne liči na onu koja se vukla po dnu tabele, gde se sada nalazi Bornmut. Oba rivala će juriti pobedu.

Njukasl - Brajton

Njukasl je trenutno u lošoj formi, a samo pobeda nad Vest Hemom ga je zadržala van zone ispadanja, dok Brajton ima samo tri boda više od "svraka".

Liverpul - Lester

Ove dve ekipe su u poslednje vreme golgeterski izuzetno raspoložene, pa možemo da očekujemo zanimljiv fudbal. Na "Enfildu" bismo mogli da gledamo vatromet golova.

Čelsi - Stouk

Konte je gladan pobeda i želi ekipu da podigne što više iako je i sam svestan da će titula skoro sigurno promeniti vlasnika, pa je sada koncentrisan na borbu da se osigura učešće u Ligi šampiona.

S druge strane, Stouku je svaki bod zlata vredan u borbi za opstanak.

Mančester junajted - Sautempton

"Crveni đavoli" neće odustati od borbe za titulu iako je ogromna bodovna prednost na strani Sitija. "Sveci" nisu u dobroj formi, ali daće sve od sebe da "otkinu" makar bod Junajtedu.

Kristal palas - Mančester siti

Možda i najzanimljivija utakmica ovog kola. Dok Siti gazi sve pred sobom, Kristal palas sa novim trenerom Rojom Hodžsonom igra sve bolje. U prošlom kolu je namučio Arsenal, a sada će pokušati da načini čudo i zaustavi Pepovu mašinu.

VBA - Arsenal

Definitivno ovo nije onaj Arsenal koji smo navikli da gledamo. "Tobdžije" su napravile dosta kikseva, a ovo im je prilika da se pobedom zadrže u ravnopravnoj borbi za ulazak u Ligu šampiona. VBA ima samo dve pobede u sezoni i nalazi se na 19. poziciji. Uprkos tako lošem plasmanu, "vrećice" sigurno neće istaći belu zastavu, naročito ne kada igraju kod kuće.

(Luka Vujsić, Foto: AP)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: OVO JE PARTIZANOVA NEDELJA ODLUKE!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track