Dve odlične vesti za navijače Vojvodine
Foto: Beta / Dragan Gojić

novosađani imaju planove za proleće

Dve odlične vesti za navijače Vojvodine

Fudbal -

Vojvodina je na konferenciji za medije zvanično “odjavila” 2017. godinu, a saopštene su dve dobre vesti za navijače fudbalera novosadskih crveno-belih.

Član Upravnog odbora Vojvodine, Dušan Bajatović, obratio se novinarima i potvrdio da je konačno odblokiran klupski račun.

– Prvi cilj koji je ova uprava postavila ispred sebe bio je taj da odblokiramo klupski račun i ove nedelje to se konačno i dogodilo. Trenutni dug kluba iznosi oko šest miliona evra, a revizija poslovanja FK Vojvodina u poslednjih 10 godina je u toku i kada se završi, imaćemo potpuno precizne podatke. U trenutku kada smo preuzeli klub, račun FK Vojvodina bio je u blokadi od 175 miliona dinara. Deo toga smo platili, a za ostalo smo uspeli da pronađemo kompromis sa poveriocima. Očekujem da ćemo uskoro isplatiti i Radnu zajednicu i to pomoću sredstava koje su obezbedili Grad Novi Sad i JP “Srbijagas”, a u planu je da uskoro oformimo i pul sponzora kluba. Naša procena je da za normalno funkcionisanje kluba godišnje treba oko 1.5 miliona evra, rekao je Bajatović, a preneo klupski sajt.

On je dodao da Vojvodini ne smeju da se ponove stvari koje su se dešavale prethodnih godina.

– Dešavalo se da zbog neisplaćenih suspenzija izgubimo igrače koji danas vrede mnogo, mnogo više. U SC “Vujadin Boškov” imamo dobre uslove za rad, to je naša fabrika talenata, a ova uprava je tu da garantuje da će ti igrači pripadati isključivo FK Vojvodina. Menadžeri mogu da imaju procente, ali će oni biti javni i transparentni. Naši igrači će morati da budu mnogo spremniji nego što su sada, plate im neće kasniti, a premije neće biti previsoke za sada. Ako se izbori igranje u Evropi, što je naš cilj do kraja ove sezone, videćemo da ih povećamo, dodao je Bajatović.

Druga dobra vest tiče se golmana Emila Rockova, koji je produžio ugovor do 2021. godine po povoljnijim finansijskim uslovima. Za sjajnog golmana postojalo je interesovanje inostranih klubova, ali je novi trener Ilija Stolica želeo sigurno rešenje među stativama u prolećnom delu sezone.

Kurir sport

Foto: Beta

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: OVO JE PARTIZANOVA NEDELJA ODLUKE!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track