PAPIRI SU PROBLEM: Ignjovski sve dalje od Zvezde
Foto: Profimedia

Nemačka je konačan izbor

PAPIRI SU PROBLEM: Ignjovski sve dalje od Zvezde

Fudbal -

Potencijalni reprezentativac bi napuštanjem Frajburga i dolaskom u Srbiju izgubio pravo na dobijanje nemačkog državljanstva

Aleksandar Ignjovski jeste velika želja Crvene zvezde, ali ove zime najverovatnije neće pojačati crveno-bele.

Konkurencija

VUKOVIĆA HOĆE I PORTUGALCI

Crvena zvezda želi ove zime da dovede štopera, a izbor je pao na Jagoša Vukovića i Nemanju Milunovića. Obavljeni su razgovori sa obojicom igrača, a menadžer Milunovića je čak bio na Marakani. Za sada je dolasku bliži Milunović, mada je i Vuković realna varijanta iako ga traže neki španski i portugalski klubovi. I Bate Borisov i Olimpijakos traže određeno obeštećenje za fudbalere, a Zvezda novac može da obezbedi samo u slučaju prodaje igrača.

Čelnici crveno-belih pikirali su nekadašnjeg reprezentativca kao potencijalno pojačanje i zamenu za Mičela Donalda ukoliko Holanđanin ove zime promeni sredinu. Dinamo iz Moskve je jasno stavio do znanja da želi Donalda, ali je iskusni fudbaler poručio da želi veću godišnju platu od 500.000 evra, koliko mu je ponuđeno.

Aleksandar Ignjovski jeste u priči sa Crvenom zvezdom, kako bi se narodski reklo, međutim, njegov dolazak nije toliko izvestan. Činjenica je da Ignjovski nije odigrao za Frajburg nijednu utakmicu u Bundesligi, te da je jedini meč kada je bio u protokolu bio onaj u kvalifikacijama Lige Evrope protiv Domžala, kada je sedeo na klupi.

To znači da bi Aleksandar Ignjovski imao pravo igranja za Crvenu zvezdu protiv CSKA.

- Zvezdan Terzić je razgovarao sa Ignjovskim, ali je ta priča daleko od realizacije. Trebalo bi dosta stvari da se poklopi pa da nekadašnji reprezentativac dođe u Crvenu zvezdu ove zime - rekao je Kuriru dobro obavešteni izvor iz kluba.

Aleksandar Ignjovski (26) ima ugovor sa Frajburgom do juna 2019. godine, ali nije u prvom planu kod trenera Kristijana Štrajha. Ono što koči njegov dolazak u Crvenu zvezdu jesu neke stvari koje su vezane za njegov privatni život. Igrao je za Minhen 1860, Verder, Ajtraht i sada Frajburg.

Pošto dugi niz godina igra u Nemačkoj, Ignjovski uskoro stiče pravo na dobijanje nemačkog državljanstva. Mogući dolazak u Crvenu zvezdu ove zime bi ga sprečio u ostvarivanju tog prava. Čelnici Crvene zvezde su svesni toga jer je Ignjovski u najboljim igračkim godinama, a izgleda da je odlučio da po završetku karijere nastavi život u Nemačkoj. Novac nije problem iako bi u Zvezdi imao nešto manja primanja nego u Frajburgu.

foto: Dado Đilas

Novi ugovor

KANGA OSTAJE

Fudbaler Crvene zvezde Gelor Kanga produžiće ugovor sa klubom do juna 2020. godine. Uprava je konačno uspela da se dogovori sa Gaboncem i on će ostati na Marakani u naredne dve i po godine. Opet, potpisivanjem ugovora Kanga je jasno stavio do znanja da poštuje Crvenu zvezdu, koja će od narednog leta moći da zaradi na njegovoj prodaji.

Kurir / Aleksandar Radonić

Foto: Profimedia, Dado Đilas

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV SPORT! DA LI JE NA POMOLU „SAGA O ODLASKU BOAČIJA“?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track