NAJGORA PROCENA U ISTORIJI REAL MADRIDA: Nuđen im je za 2,5 miliona i nisu ga hteli, a sada vredi 150.000.000 evra!
Foto: AP

Kakva greška kraljevskog kluba

NAJGORA PROCENA U ISTORIJI REAL MADRIDA: Nuđen im je za 2,5 miliona i nisu ga hteli, a sada vredi 150.000.000 evra!

Fudbal -

U Real Madridu se sigurno hvataju za glavu zbog pogrešne procene koju su napravili pre desetak godina kada su odlučili da ne angažuju Brazilca Kutinja, koji im je nuđen za 2,5 miliona evra.

Filipe Kutinjo je tada igrao za brazilski klub Vasko De Gama i ponuđen je Madriđanima za pomenutu svotu novca, međutim, čelnici kluba su procenili da igrač ne vredi toliko i odlučili su da angažuju njgovog sunarodnika Alipija iz portugalskog Rio Avea, koji nije upisao meč za prvi tim Reala.

Grešku reala iskoristio je Inter iz Milana. Međutim, Kutinjo se nije proslavio u Seriji A. Nije se snašao u Interu, koji ga je 2013. godine prodao liverpulu za 13 milona evra.

Kutinjo igra fenomenalno u Liverpulu i Barselona je spremna da učini sve kako bi ga angažovala. Katalonci su spremili neverovatnih 150 miliona evra i po svemu sudeći Brazilac će u januaru preći na Nou Kamp.

Migel Anhel Portugal, tadašnji direktor Real Madrida, izjavio je za španske medije da je neverovatno da su tada propustili priliku da dovedu talentovanog Kutinja.

"Neverovatno je šta nam se dogodilo. Sve sam bio dogovorio, gledao Kutinja kako igra i trenira u Brazilu, a onda sam se vratio u Madrid gde mi je predsednik Kalderon kazao da su već izabrali Alipija koji je trebao napraviti veliku karijeru", kazao je Anhel Portugal.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR VAM POKLANJA NAJSEKSI SPORTSKI KALENDAR ZA 2018. GODINU: Gledaćete ga svih 365 dana

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track