SVE PLATE DAO ZA POMOĆ DECI: Srpski fudbaler se odrekao zarade!
Foto: Profimedia

ljudina

SVE PLATE DAO ZA POMOĆ DECI: Srpski fudbaler se odrekao zarade!

Fudbal -

Dogovorio sam se s Napretkom da svaku moju mesečnu zaradu uplate direktno jednoj humanitarnoj organizaciji, objasnio nam je Nikola Mitrović, čovek koji budi nadu

Srpski fudbaler Nikola Mitrović pokazao je nesvakidašnjim gestom šta znači biti Čovek. Da, sa velikim slovom „č“! Onaj koji budi nadu...

Kad je letos iz Anortozisa došao u svoj Kruševac i potpisao jednogodišnji ugovor s Napretkom, klubom u kojem je ponikao, imao je specijalan zahtev. Svu svoju zaradu dao je u humanitarne svrhe. Jednostavno se dogovorio sa čelnicima Napretka da njegov novac direktno uplaćuju na račun fondacije „Budi human“.

foto: Profimedia

Nikolu smo pronašli u Poljskoj na pregledima tokom pregovora sa jednim tamošnjim velikim klubom, čije ime nije želeo da otkrije dok ne stavi potpis na ugovor, pa dobili objašnjenje za gest koji nas je oduševio i ostavio bez reči.

- Nisam to uradio zbog pažnje medija i javnosti. Kad sam se vratio u Napredak, odlučio sam da svaku mesečnu zaradu dam humanitarnoj organizaciji koju je osnovao naš nekadašnji vaterpolista Aleksandar Šapić - kaže nam Nikola, pa nastavlja:

- Bogu hvala, dovoljno sam zaradio u karijeri i nadam se da ću još zaraditi. Meni tih nekoliko hiljada evra zaista nije mnogo značilo, a znam da nekome znači sve.

Nije mu prvi put

UVEK SAM TU DA POMOGNEM

Mitrović je dodao da mu ovo nije prvi put da učestvuje u sličnim akcijama.

- Drago mi je što učestvujem u takvim akcijama i uvek sam pomagao koliko sam mogao. Učestvovao sam u „milion“ akcija, pomagao kad su bile one velike poplave... Jednostavno sam takav. Možda sve to ide iz dana kad ja nisam imao, pa su mi pomagali - poručio je istinski junak Nikola Mitrović.

Blistao u Izraelu

U MAKABIJU IZ TEL AVIVA OSVOJIO PET TITULA

Nikola Mitrović je karijeru počeo upravo u rodnom gradu Kruševcu, a nastupao je i za Partizan. Ipak, možda je najviše u karijeri uradio noseći dres Makabija iz Tel Aviva. Za šampiona Izraela igrao je od 2013 do 2016, a na 81 utakmici postigao je četiri gola. S Makabijem se tri puta okitio titulom šampiona države, jednom je osvojio Kup Izraela, a jednom i Toto kup.

Gojko Filipović - Foto: Profimedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV SPORT! DA LI JE NA POMOLU „SAGA O ODLASKU BOAČIJA“?!

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: KO JE VAŽNIJI - navijači ili igrači?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track