(FOTO) IKER KASILJAS SE EMOTIVNIM REČIMA OBRATIO NAJVEĆEM RIVALU: Dirljiva poruka za fudbalera koji je izbrisao sve društvene mreže i nestao iz virtuelnog sveta
Foto: AP

POŠTOVANJE PRE SVEGA

(FOTO) IKER KASILJAS SE EMOTIVNIM REČIMA OBRATIO NAJVEĆEM RIVALU: Dirljiva poruka za fudbalera koji je izbrisao sve društvene mreže i nestao iz virtuelnog sveta

Fudbal -

Nekadašnji španski golman Viktor Valdes odlučio je da završi karijeru u 36. godini, a njegov veliki prijatelj Iker Kasiljas poslao mu je dirljivu poruku.

Bivši golman Barselone i Mančester Junajteda Viktor Valdes odlučio je da završi karijeru u 36. godini.

Valdes, koji ove sezone nije pronašao angažman, od aktivnog igranja oprostio se porukom na Tviteru "Hvala za sve", a potom i obrisao sve društvene mreže i povukao se iz javnog života.

Takav potez najavio je pre dve i po godine kada je izjavio da će po završetku karijere da se posveti isključivo porodici.

Nekoliko dana kasnije, Iker Kasiljas, čovek koji je 'kriv' što jedan od najboljih golmana proteklih 20 godina nije mogao ni da priđe golu najjače španske reprezentacije u istoriji, dirljivim rečima pozdravio je čoveka koji mu je desetak godina uzimao sve individualne i klupske trofeje: "Nije potrebno gledati tvoju kolekciju trofeja da bi znali koliko si bio veliki. Viktore, srećno u novoj životnoj etapi!", napisao je Kasiljas i raznežio mnoge.

Poslednji klub u kome je nastupao Valdes bio je engleski drugoligaš Midlzbro, čiji je gol 28 puta branio u prošloj sezoni.

Najveći trag ostavio je u matičnoj Barseloni, a za 12 sezona u prvom timu zabeležio je 535 nastupa i čak 21 trofej, među kojima su šest titula španske Primere i tri Lige šampiona.

Branio je još za Mančester Junajted i Standard iz Liježa, dok je gol reprezentacije Španije čuvao 20 puta.

kurir.rs / kurir sport

foto: AP

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: KO JE VAŽNIJI - navijači ili igrači?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track