MRAČNA SUDBINA VIKTORIJE PLZEN: Nad Partizanovim rivalom u Ligi Evrope nadvilo se jezivo prokletstvo! Generacija fudbalera završila tragično
Foto: Profimedia

STRAŠNO

MRAČNA SUDBINA VIKTORIJE PLZEN: Nad Partizanovim rivalom u Ligi Evrope nadvilo se jezivo prokletstvo! Generacija fudbalera završila tragično

Fudbal -

Samoubistva, depresija, problemi s drogom, hapšenja, retke bolesti, psihički problemi i nesreće u porodici obeležili su fudbalere češke Viktorije koji su 2011. godine igrali Ligu šampiona.

Kada se spomene Viktorija Plzen prav asocijacija je mračna sudbina koja se nadvila nad fudbalerima i funkcionerima češkog kluba.

Da podsetimo, prošle godine, u svega mesec dana, čak dva bivša fudbalera Viktorije iz Plzena izvšrila su samoubistvo. I to na identičan način. Posle Františeka Rajtorala, u svom stanu obesio se David Bistron.

Slovak je u dva navrata nosio dres ovog kluba, igrao je i za Sigmu, a njegov poslednji klub pre tragedije bio je švajcarski petoligaš Lint.

Bistron je pronađen obešen u svom stanu, a za razliku od Rajtorala, za ovog fudbalera se znalo da je u teškoj situaciji. Njegova porodica imala je velikih finansijskih problema, pa mnogi veruju da je zbog toga sebi oduzeo život.

Bistron je fudbalskoj janvosti postao poznat 2011. godine, kada je za Plzen postigao gol koji je ovom klubu doneo remi protiv slavnog Milana (2:2).

Jezive sudbine okomile su se na nekadašnje fudbalere Viktorije Plzenj!

Ova dva samoubistva skrenula su pažnju na niz strašnih događaja koji su zadesili nekadašnje igrače trofejnog češkog kluba. Tragedije su pogodile celu proslavljenu generaciju Viktorije iz Plzenja. Dva samoubistva, depresija, problemi s drogom i alkoholom, hapšenja, bolesti, psihički problemi i nesreće u porodici obeležili su fudbalere koji su 2011. godine igrali Ligu šampiona.

Saigrači Bristona na utakmii protiv Milana bili su Čeh, Rajtoral, Cišovski, Limberski, Horvat, Jiraček, Petržela, Kolar, Bakoš. Od ovih 11 igrača, dvojica su mrtva (Rajtoral i Bistron), jedan je paralizovan (Čišovski). Trojica su upletena u više nego mutne radnje (Limberski, Horvat i Petrčela), jedan je zbog povreda skoro ostao bez kolena (Pilarž), dok je jednog potpuno uništila smrt supruge (Kolar).

U Češkoj smatraju da nesreće prate Viktoriju Plzenj od nestanka i smrti njenog predsednika Miroslava Križa 2009.

DAVID BISTRON

Bistron je najpre 2013. godine od UEFA suspendovan na dve godine zbog konzumiranja metamfetamina. Nakon toga nije uspeo da se vrati fudbalu. Ubio se u subotu po podne, vešanjem u sopstvenom stanu.

FRANTIŠEK RAJTORAL

Rajtoral je dugo patio od depresije. Pre mesec dana policija ga je pronašla mrtvog u njegovom stanu. Iz Gazijantepspora, kluba u kom je nastupao do smrti, tvrde da nije bilo znakova psihičkih problema.

MARJAN ČIŠOVSKI

Pre tri godine Čišovski je oboleo od amiotrofične lateralne skleroze, retke i neizlečive bolesti. Ne može samostalno da se kreće, paralizovan je i vezan za kolica.

DAVID LIMBERSKI

Limberski je polupao nekoliko automobila, bežao je s priprema kluba i imao problema s policijom. Član je takozvane plzenjske bande, drogira se i šuruje sa šefovima elitne prostitucije u Češkoj.

JAN KOPIC I ONDREJ VANEK

Ova dvojica nekadašnjih fudbalera Viktorije iz Plzenja na sudu su zbog pomaganja u prodaji narkotika. Kopic je optužen za posuđivanje novca dilerima, a Vanek za saradnju s njima.

DANIJEL KOLAR

Kolarova supruga Tereza preminula je od raka u 30. godini, nakon čega je on upao u velike psihičke probleme. Tereza je bila njegova prva i jedina ljubav.

VACLAV PILAŽ

Najpoznatiji igrač iz šampionske Plzenjove generacije zbog povreda ima velikih problema s kolenima, koja su mu potpuno oštećena. Pilaž već dve godine nije zaigrao fudbal.

kurir.rs / kurir sport

foto:

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT! ZBOG ČEGA SE NAŠE KOLEGE SE PLAŠE ZA NOVAKA?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track