NOVI IZAZOV: Legenda Mančester junajteda kandidat za selektora ženske reprezentacije Engleske
Foto: AP

NOVI IZAZOV: Legenda Mančester junajteda kandidat za selektora ženske reprezentacije Engleske

Fudbal -

Bivši fudbaler Mančester junajteda Fil Nevil jedan je od kandidata za selektora fudbalske reprezentacije Engleske, preneli su danas britanski mediji.

Englesku reprezentaciju trenutno predvodi Mo Marli, koja je na klupi zamenila Marka Sampsona, otpuštenog u septembru zbog "nedoličnog ponašanja" prema fudbalerkama dok je bio trener akademije Bristola.

Nevil (40) je do sada radio u trenerskom timu Mančester junajteda, u kome je izgradio karijeru, a bio je i trener Valensije i engleske reprezentacije do 21 godine.

Ženska fudbalska reprezentacija Engleske je treća na svetskoj rang-listi.

Fudbalski savez Engleske (FA) planirao je da imenuje selektora do kraja prošle godine, ali su pojedini kandidati odustali od tog angažmana.

Ema Hejs je rekla da želi da ostane trener Čelsija, dok su nove angažmane pronašli bivši trener Arsenala Lora Harvi i selektor Kanade Džon Herdman.

Fudbalerke Engleske su sa bivšim selektorom Sampsonom igrale u polufinalu prošlogodišnjeg Evropskog prvenstva, gde su izgubile od Holandije koja je i osvojila titulu, dok su na Svetskom prvenstvu 2015. godine zauzele treće mesto, što je njihov najbolji plasman.

(Beta, Foto: AP)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: OVAKO izgleda put Zvezde i Partizana do prvog i četvrtog mesta u ABA ligi

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track