NAJBOLJI FUDBALER NAPUŠTA ZVEZDU: Ode Kanga za milionče
Foto: Dado Đilas

Zbogom

NAJBOLJI FUDBALER NAPUŠTA ZVEZDU: Ode Kanga za milionče

Fudbal -

Plejmejker iz Gabona karijeru nastavlja najverovatnije u Turskoj. Crveno-beli bi dobili milion evra kao obeštećenje, a sam igrač isto toliko kao godišnju platu

Gejlor Kanga ove zime gotovo sigurno napušta Crvenu zvezdu!

Sjajni plejmejker iz Gabona ima nekoliko unosnih ponuda posle odlične sezone u crveno-belom dresu. Najkonkretnija su dva turska kluba, Geztepe i Osmanlispor, koji su sposobni da plate milionsko obeštećenje Crvenoj zvezdi i samom Kangi obezbede godišnju platu od milion evra.

Sparta iz Praga služila je samo za zavaravanje traga, a kako saznajemo, Česima je prioritet kao centralni vezni Rumun Nikolaj Stančiju, kojeg žele da dovedu iz Anderlehta. Menadžerski tim koji brine o Gejloru Kangu već se nalazi u Turskoj, gde pregovara sa zainteresovanim klubovima. Kanga je stigao u Beograd, prošao lekarske preglede, priključio se ekipi i čeka tok pregovora spreman da u nedelju otputuje sa crveno-belima na Kipar.

foto: EPA

Geztepe je klub iz azijskog dela Istanbula i spada u red onih turskih timova koji mogu da priušte dobra inostrana pojačanja. Trener Tamer Tuna ima nekoliko zvezda u ekipi. Pored Francuza Joana Gufrana, u Geztepeu igraju Adam Traore, Andre Kastro, Beto, Sabri Sarioglu, ali i Srbin Miloš Kosanović, koji je na pozajmici iz belgijskog Standarda. Trenutno su šesti na tabeli prvenstva Turske, sa jasnom željom da naredne sezone igraju u Ligi Evrope.

U slučaju da Gejlor Kanga bude prodat, Crvena zvezda će angažovati Danijela Aleksića iz Sent Galena. On je i dalje prva opcija stručnog štaba, bez obzira na to što su Mirko Ivanić i Filip Đuričić ponovo postali interesantni crveno-belima.

Kurir / Aleksandar Radonić

Foto: Dado Đilas, EPA

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: OVAKO izgleda put Zvezde i Partizana do prvog i četvrtog mesta u ABA ligi

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track