SVE JAČI TEMPO NA KIPRU: Zvezda brusi formu, treninzi sve naporniji
Foto: FK Crvena zvezda

CRVENO-BELI NA PRIPREMAMA

SVE JAČI TEMPO NA KIPRU: Zvezda brusi formu, treninzi sve naporniji

Fudbal -

Treći dan priprema na Kipru za crveno-bele fudbalere otpočeo je jutarnjim treningom. Ekipa Vladana Milojevića i ovog dana radila je na dobro poznatom terenu FK Pafos.

Petnaest minuta posle devet časova Zvezdini prvotimci istrčali su na glavni stadion u Pafosu. Dočekalo ih je nešto hladnije vreme nego tokom jučerašnjeg treninga. Iako je termometar pokazivao samo jedan stepen manje nego tokom prethodnog dana, današnjih 16 stepeni bili su praćeni oblacima što je pogodovalo našim igračima i omogućilo im prijatne uslove za rad.

Jak tempo koji je zadao struči štab Vladana Milojevića nastavio se i danas. I ovog jutra se intenzivno radilo punih dva sata.

Kako bi se Zvezdini igrači zagrejali i pripremili na naporan rad koji ih je čekao, trening je otpočeo radom bez lopte. Crveno-beli prvotimci na današnjem treningu vežbali su sve oblike kretanja, što je i tipično za ovu fazu priprema.

Potom se prešlo na vežbe snage i funkcionalne sposobnosti, koje su igrači radili u grupama. Najveći deo prepodnevnog treninga zauzeo je rad na poligonu gde su izabranici Vladana Milojevića prošli kroz vežbe snage za kompletnu muskulaturu. Vežbe pospešuju razvoj funkcionalnih sposobnosti i unapređuju rad sa loptom.

Drugi sat treninga bio je potpuno posvećen radu sa loptom. Igrači su odigrali dve utakmice, ponovo podeljeni u četiri ekipe od po sedam igrača. Svaki par radio je na svojoj polovini terena. Fudbaleri su odigrali dve utakmice, a nakon svake usledilo je istrčavanje po posebnim pravilima. Prvi put fudbaleri su pred sobom imali su prepreke u vidu štapova raspoređenih u četiri trougla, dok je završno istrčavanje bilo lagano, od jednog do drugog šesnaesterca.

kurir.rs / kurir sport

foto: FK Crvena zvezda

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: ZVEZDA I PRELAZNI ROK: Da li da očekujemo potpuni PREOKRET?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track