PLAŠILI SE DELIJA, PREBILI IH GROBARI: Splitski huligani do detalja ispričali zašto su došli u Beograd i kako su dobili batine na večitom derbiju
Foto: Profimedia

DOBILI ZATVORSKE KAZNE

PLAŠILI SE DELIJA, PREBILI IH GROBARI: Splitski huligani do detalja ispričali zašto su došli u Beograd i kako su dobili batine na večitom derbiju

Fudbal -

Četvorica Splićana, uhapšenih zbog nereda na 156. "večitom derbiju", sklopili su sporazum sa Višim tužilaštvom u Beogradu i kaznu od četiri, pet i šest meseci zatvora služiće u Srbiji.

Ivan Mišković osuđen je na četiri meseca zatvora, Jakov Podrug na pet, a Ante Firić i Hrvoje Baković na po šest, dok peti Hrvat iz te ekipe Damir Tavorović nije doneo odluku da li će potpisati sporazum sa Tužilaštvom.

Svi će zatvorske kazne služiti u Srbiji, verovatno u Sremskoj Mitrovici, posle čega će biti deportovani, a onda svima na snagu stupa petogodišnja zabrana ulaska u našu zemlju.

Hrvatski državaljani priznali su krivicu za izazivanje nereda na sportskoj priredbi.

Oni su u Višem tužilaštvu tvrdili da su u Beograd došli "zato što ga vole" i "zato što je divan grad". Stigli su, kako su rekli, dan pred utakmicu Partizan - Crvena zvezda, a sutradan su odlučili da odu na derbi. Niko od njih nije potvrdio da ih je neko iz Srbije angažovao da dođu.

"Nismo imali karte, nije ih bilo na blagajni i kupili smo ih kod tapkaroša. Dali su nam i neke crne dukserice uz karte. Nismo hteli samo na sever jer se plašimo Zvezdinih navijača i uzeli smo karte za jug. Ušli smo u središnji deo, zapaljene su baklje, došlo je do tuče. Neko je povikao: 'Cigani!', i tada su počeli da nas tuku", ispričali su Splićani, kako saznajemo, na saslušanju.

Jednom od njih navijači su uzeli ličnu kartu i, tek kada su shvatili da je reč o hrvatskim državljanima, tukli su ih još jače.

"Neko je viknuo: 'Hrvati!', i onda su svi nasrnuli na nas. Nismo znali gde je izlaz, izgurali su nas na stazu", ispričali su Splićani.

(Kurir.rs/Kurir sport, Foto: Profimedia)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV SPORT! SRBIJA U LIGI NACIJA! Hoće li savez smeniti i ovog selektora ako izbori EP?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja