(VIDEO) TERZIĆ PITAO IGRAČE DA LI SU SPEMNI DA IGRAJU BEZ PARA: Evo šta su fudbaleri Zvezde odgovorili
Foto: Nebojša Mandić

o svemu po malo

(VIDEO) TERZIĆ PITAO IGRAČE DA LI SU SPEMNI DA IGRAJU BEZ PARA: Evo šta su fudbaleri Zvezde odgovorili

Fudbal -

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić rekao je da su fudbaleri spremni i bez para da osvoje titulu.

Specijalni izveštač Kurira iz Turske - Aleksandar Radonić

Crveno-beli nisu tokom prelaznog roka ostvarili priželjkivan priliv novca i zato će imati određenih problema sa finansijama. Međutim, to po Zvezdanu Terziću ne bi trebalo da remeti mir u svlačionici lidera Superlige.

Posle odlaska Gelora Kange čini se da Zvezdi nedostaje kreativnost?

- Video sam šta mediji pišu. Verujem treneru Milojeviću. Odlučio je da igra bez klasičnog pleja odnosno "desetke". Igraćemo drugačije sa svih deset igrača maksimalno odgovornih u fazi defanzive, konceptualno drugačije.

Zašto Ričmond Boaći nije prodat?

- Boaći ostaje za sada, mada prelazni rok traje u Kini i Rusiji. Ima nekoliko ponuda iz Kine za njega. U utorak ulazi u pun trenažni proce. Da li odlazi 13. ili posle 21. videćemo. Prodaja igrača je nužno zlo.

Zašto ga niste prodali kada je došla prva unosna ponuda?

- Nije istina da smo imali pisanu ponudu na sedam miliona! Da jesmo, prodali bismo ga. U tom momentu su se pojavila dva ozbiljna engleska kluba, a da biste dobili radnu dozvolu transfer mora biti veći od osam miliona funti ili da igrač ima 70 odsto utakmica u reprezentaciji. Bili smo na korak od završetka u Vest Bromvič. Nije bilo realno da od devet miliona evra odemo na četiri i po miliona, kolika je bila ponuda Bordoa. Mi ćemo Boaćija sigurno prodati za više novca, da li sada u februaru ili u avgustu.

Zašto niste realizovali transfere Jevtovića i Aleksića?

- Dolasci su bili uslovljeni odlascima. Jevtović bi došao samo da je otišao Srnić ili neko drugi. Nismo hteli da gomilamo igrače. Ben je bio izričita želja Milojevića. Doveli smo i malog Hajdina, koga moram da pohvalim. Mirko Ivanić je bio jedna od želja. Mnoge stvari se kod njega nisu poklopile. Visoka cena Bate Borisova, neodlazak Boaćija, promena sistema igre, a i nije bilo eksplicitnog stava Ivanića da želi da dođe. Aleksić nije profil igrača koji može da zameni Kangu, jer je on između špica i veznog igrača. Izvanredan individualac, sa šutem.

Kako će Crvena zvezda da živi?

- Skoro četiri godine isto. Stalno me pitaju kako ćete bez para. Ono što je rekao Nikola Pašić "Spasa nam nema, propasti nećemo". Kako ćemo uspeti ne znam, ali uspećemo.

Imali ste sastanak sa fudbalerima. O čemu ste pričali?

- Nije prvi put da Zvezda funkcioniše bez novca. Na otvoren način sam igračima predočio šta nas čeka ovog proleća. Stekao sam utisak da ne znaju kako se Zvezda finansira. Sve sam im objasnio, od koga očekujemo novac i pitao ih da li su spremni da se stisnu i igraju bez novca do juna. Para će biti. Oni su to razumeli. čim budemo imali priliv novca, rekli smo igračima da će oni dobiti prvi. Svima su nam usta puna ljubavi, profesionalci su, imaju porodice, dobro su zaradili jesenas, niko nije bez para. Sa razumevanjem su prihvatili moju, Mrkelinu i Milojevićevu poruku. Rekli smo iskreno kako stoje stvari. Iz preventive, da bi se sprečila kukakvičja jaja, gunđanja, nego što to nećemo da rešimo. Zvezda ima na svaka tri meseca UEFA monitoring moramo redovno da izmirujemo obaveze.

Da li je problem što će na leto Zvezda ostati bez Donalda i Le Taleka?

- Ne slažem se da su Donald i Le Talek kičma tima. Borjan Stojković, Savić i Rodić. Imamo Jovičića, Krstičića, Radonjića, Srnića, Milića, Pešića... Donald i Le Talek su tu treću sezonu, dali su doprinos, u godinama su kad treba da rešavaju egzistenciju. U oktobru su im ponuđeni novi ugovori, koje su odbili. Poštujemo njihov stav. Ničiji pojedinačni interes ne može da bude ispred kluba. Donald je odbio ponudu 70.000 neto platu od Dinama iz Moskve i 8000.000 obeštećenje, a Le Talek 750.00 obeštećenje i 800.000 neto platu od PAOK. Misle da mogu da dobiju više. Trener će ih koristiti koliko mu bude potrebno, sigurno neće ići na štetu mladih igrača.

Kakav je status Račića i Adžića?

- Račić je krajem avgusta potpisao novi ugovor na četiri godine. Ovog proleća to će uraditi i Luka Adžić.

Plašite li se za titulu, imali ste loše iskustvo od prošle godine?

- Zato smo i upozoravali jesenas. Nemamo druge mehanizme da se izborimo, osim saopštenjima koje niti vole javnost, niti Zvezda. Kad nam se desilo kao prošlog proleća da nam otmu titulu, onda nam kažu što to niste rekli dok ste bili prvi. Poučeni tim iskustvom sada upozoravamo na sve igranke na štetu Crvene zvzede. Ne bih više ništa da kažem na tu temu - istakao je Zvezdan Terzić.

Babić 100 odsto Zvezdin

Šta je sa Srđanom Babićem?

- Otkupili smo ugovor Srđana Babića i on je sada 100 odsto igrač Crvene zvezde. Dobiće prednost u narednom periodu. čim dođemo u Beograd potpisaće ugovor na četiri godina. Planski radimo i dugoročno razmišljamo. Platili smo ga 800.000 evra, četiri rate po 200.000.

Đuričiću nismo bili prioritet

Gde je zapelo sa Filipom Đuričićem?

- Nikad nisam ni razgovorao sa Đuričićem, Mrkela je s njim jednom pričao. Nije mu prioritet bio dolazak u Crvenu zvezdu.

Odbijen Štutgart

Zašto je odbijena ponuda za Radonjića?

- Štutgart je bio konkretan, davao je šest miliona evra. Procenili smo da nije pravi momenat za prodaju. Ugovor sa Romom mu ističe 2019. godine. Odmah posle toga na snagu stupa potpisan ugovor sa Zvezdom koji traje do 2023.U slučaju prodaje 15 odsto ide Romi, 25 procenata igraču, a ostalih 60 klubu.

Kurir sport

Foto: Nebojša Mandić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV SPORT! BOBI ČARLTON U BEOGRADU! 60 godina od odlaska Bezbijevih beba!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track