NAJJAČE KARIKE GRAĐEVINARA ZA KURIR: Rad je srpski Vest Hem... Evo i zašto
Foto: FK Rad

STUBOVI MLADE REPREZENTACIJE

NAJJAČE KARIKE GRAĐEVINARA ZA KURIR: Rad je srpski Vest Hem... Evo i zašto

Fudbal -

Oni su stubovi juniorske reprezentacije Srbije… Izdanici Radove omladinske škole, motorna su snaga “građevinara” u borbi za opstanak u eliti – Aleksandar Lutovac i Đorđe Denić.

Pravo iz Beleka govorili su za Kurir.

- Sa pomešanim osećanjima gledam na godinu iza nas. Zadovoljan sam uspehom naše mlade reprezentacije, kao i mojim nastupom u istoj, a s druge strane nezadovoljan sam poslednjim mestom Rada u Superligi Srbije. Za mladu reprezentaciju upisao sam dva nastupa, jednom kao starter, drugi put kao rezerva. Makedoniju smo savladali u kvalifikacijama sa 2:0, dok smo u prijateljskoj utakmici protiv Katara slavili sa 2:1. Čak sam na tom meču postigao i svoj prvenac u dresu reprezentacije. Smatram da sam opravdao ukazano poverenje, ali jedini relevantan u oceni je selektor Goran Đorović – započinje razgovor za Kurir, Đorđe Denić.

Možda je popularni Bona hteo još nešto da kaže ,ali se u razgovor umešao Lutovac koji nije mogao, a da ne „pecne“ svog klupskog druga.

- U godini iza nas imam jedan nastup više u reprezentaciji u odnosu na klupskog kapitena Denića - sa neizbežnim osmehom ubacuje se u razgovor Lutovac i ističe da je zadovoljan svojim nastupom u mladoj reprezentaciji.

-Imao sam tri nastupa, sa stoprocentnim učinkom – tri pobede! Pobedili smo Austriju sa 3:1 i Jeremeniju sa 1:0, i to u kvalifikacionim utakmicama za prvenstvo Evrope koje će se naredne godine održati u Italiji. Igrao sam i u Kataru prijateljsku utakmicu i ubeležili smo pobedu od 2:1. Jedini pogodak u Jerevanu postigao sam ja, dok sam protiv Austrije bio strelac prvog pogotka. Kad ja zatajim i ne zatresem mrežu tu je Denić da to ispravi, kao na primer u Kataru (opet smeh). Dakle, zadovoljan sam i igrom i golgeterskim učinkom u Mladoj selekciji - smatra Lutovac.

Desnokrilni napadač Lutovac ujedno priznaje da nije u potpunosti zadovoljan golgeterskim učinkom u dresu Rada.

-U prvenstvu sam postigao pet golova, ali moglo je i više. Imao sam mnogo propuštenih šansi i da sam ih sve iskoristio bio bih prvi strelac lige. Generalno, igrom sam zadovoljan – smatra Aleksandar Lutovac.

Kada je hteo još nešto da doda, Denić je „presekao“ priču sa iznošenjem parametara.

-Sale i ja imamo dobru statistiku. On je postigao pet, a ja tri pogotka, od ukupno 18 datih golova.Skoro 50 odsto golova smo postigli nas dvojica. Odrekli bi se svih golova, a da je Rad na nekoj višoj poziciji od aktuelnog začelja.

Kapiten Rada Đorđe Denić je pasionirani ljubitelj engleskog fudbala, a posebno Liverpula. Neretko sebe motiviše puštajući čuveni hit “You’ll never walk alone” ili gledajući golove Kenija Dagliša, Pitera Brzdlija i Jana Raša. Na koji engleski tim ga asocira banjički superligaš, Denić nema dilemu…

-Rad je srpski Vest Hem! Po mnogim parametrima je sličnost skoro ekvivalentna. Oba kluba su nastala kao radnička. I jedni i drugi imaju prepoznatljivu Akademiju iz koje su ponikli mnogi igrači kasnije priznati u globalnim okvirima fudbala. Frenetičnost navijača je vidljiva i kod jednih i kod drugih i ta strast prelazi u neku posebnu dimenziju privrženosti. Muzički rodonačelnici “OI panka”, bendovi poput “Cock Sparrer”-a i “Cockney Rejects”-a koji neskriveno podržavaju “čekićare”, su pandam grupama poput “Životinja”, “Štrajkačkog odbor”-a ili “Vizanta” koji su u svojim pesmama opevali navijačku emociju prema klubu sa Banjice! Da li ćemo Lutovac i ja napraviti fudbalske karijere poput najboljih ambasadora Vest Hemove Omladinske škole – Frenka Lamparda i Ria Ferdinanda, pokazaće vreme, ali prioritet svih prioriteta je da sačuvamo Rad, sa tradicijom od 60 godina na elitnoj sceni Srbije i verujem da smo spremni za ispunjenje tog cilja – rekao je na kraju razgovora za Kurir, mladi kapiten banjičkog superligaša, Đorđe Denić.

(Kurir.rs/Kurir sport, Foto: Kurir sport)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: Sa navijačima lakše, bez Kange teže. Ovako će Zvezda nadomestiti njegov izostanak

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track