ROBERTO MANĆINI ZA KURIR: Zvezda je velika!
Foto: EPA

Italijan hvali

ROBERTO MANĆINI ZA KURIR: Zvezda je velika!

Fudbal -

Mislim da na utakmicu možemo gledati kao na uspelu probu. Crvena zvezda je demonstrirala odličan fudbal, mislim da su oni dobar tim, rekao je Roberto

Zenit italijanskog trenera Roberta Manćinija pobedio je Crvenu zvezdu sa 1:0 u pripremnom meču u Turskoj, ali je slavni Italijan imao reči hvale za srpski tim.

A imao je i zašto jer su crveno-beli tokom skoro celog toka meča bili bolji rival i imali nekoliko povoljnih šansi.

- Mislim da na utakmicu možemo gledati kao na uspelu probu. Crvena zvezda je demonstrirala odličan fudbal, mislim da su oni dobar tim - rekao je Roberto nakon utakmice.

Crveno-beli su poraženi 1:0, golom Aleksandra Jerohina u 23. minutu, ali nisu razočarali. Ostaje žal što posle odličnog presinga u drugom delu nisu iskoristili nekoliko povoljnih šansi. Ova provera je uspela, a Milojević sigurno zna kako će spremiti ekipu za CSKA i prvi meč 1/16 finala Lige Evrope u utorak.

Rusi su od početka pretili preko Rigonija i Zabalotkina, mada je najlepši potez na početku izveo Krstičić kada je zategao dobar volej. Sve akcije Zenita polazile su od dvojice Argentinaca, Paredesa i Kranevetera, koji su držali sredinu terena i za sebe vezali skoro ceo vezni red srpskog tima. Kao jedan od najboljih pojedinaca na terenu, Jerohin je u 23. minutu pogodio gol Zvezde, posle kornera i zakasnelih intervencija Donalda i Krstičića.

Optimizam pred CSKA

MILOJEVIĆ: ZADOVOLJAN SAM, DOBRO SMO RADILI

Trener Milojević bio je zadovoljan izdanjem svojih igrača protiv moćne ruske ekipe.

- Bila je to jedna dobra utakmica i provera. Igrači su zdravi, to je dobro, nema povređenih. Idemo za Beograd, mogu da budem zadovoljan onim što smo uradili. Treba i da se osvežimo. Svi su vredno trenirali, srećan sam što sam trener ovim momcima - rekao je Milojević.

Kurir / A. R.

Foto: EPA

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: Da li su Olimpijske igre sportski ili politički događaj?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track