MARKO JEVTOVIĆ: Svi u Partizanu misle samo na Viktoriju
Foto: Partizan.rs

pripreme se privode kraju

MARKO JEVTOVIĆ: Svi u Partizanu misle samo na Viktoriju

Fudbal -

Još pola dana odmora i fudbaleri Partizana pale motore posle šesnestodnevnih priprema na Kipru za start Superlige i najvažniju utakmicu u Evropi sa ekipom Viktorije Plzen.

Jedan od najiskusnijih u evropskim utakmicama, vezista Marko Jevtović, govori dan pred početak treninga.

− Dobro nam je došao odmor, jer smo zaista imali naporne treninge na Kipru. Organizam se treba privići i sa plus osamnest koliko je bilo tamo doći ponovo na oko nule. Ova dva dana su nam prijala da se dodatno odmorimo, naspavamo i budemo sa porodicom i devojkama.

Već od ponedeljka pale se svi motori?

− Da, baš smo komentarisali kako je meč tu već za sedam dana. Brzo je sve prošlo i pauza i pripreme i sada moramo da počnemo sve praktično od nule. Veliki izazovi su pred nama, a ujedno i velika očekivanja javnosti i navijača. U Partizanu je uvek tako i to igrači shvate tek kada dođu u klub, dok sa strane to deluje drugačije. Partizan praktično svaku utakmicu mora da od igra sa 120 posto snage bez obzira koji meč je u pitanju, jer su protiv nas svi dodatno motivisani. Nije lako imati tako visok kontinuitet stalno, ali mora se.

Počinje i prolećni deo sezone, ali i najvažniji meč u Evropi za crno-bele?

− Veoma ozbiljan meč sa ekipom koja možda za našu javnost nije zvučno ime, ali ozbiljan fudbalski protivnik i šampion Češke. Videli smo kako čvrsto igraju ekipe iz te regije koje nisu među prve tri, tako da znamo šta nas čeka i ozbiljno smo to shvatili.

Šef Đukić insistira na sistemu igre gde svako mora biti maksimalno spreman da uskoči u taj koncept ako neko mora da iz njega izađe bilo zbog povrede ,bolesti ili transfera?

− U fudbalu je svako zamenjiv. Surovo govoreći, danas jesi sutra nisi i stoga šef uvek mora da ima dve ekipe igrača koji su u svakom trenutku spremni da odgovore zahtevima Partizana. To je kod nas upravo slučaj i zato struka nema razloga za brigu.

Partizan u prvenstvu?

− Sada smo glavom u Evropi i taj meč nam je najvažniji. Ova generacija je u 2017. godini napravila neverovatan uspeh, gotovo na nivou fantazije, kada smo bili otpisani i osvojili duplu krunu i upisali stranice evropskog proleća. Borićemo se do kraja, šampionski i čvrsto kako to dolikuje Parizanu! Zato nam je potrebna podrška sa tribina i svaki navijač!

Kurir sport

Foto: partizan.rs

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) EKSPLOZIJA ODUŠEVLJENA U STOŽICAMA: Pogledajte slavlje Portugalaca posle pobede nad Španijom u finalu EP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track