(VIDEO) SVEMIRSKI FUDBAL U LIGI ŠAMPIONA: Mančester siti pocepao Bazel! Iguain od junaka do tragičara, Totenhem u Torinu istopio minus 2
Foto: Reuters

Po četiri gola na dva meča

(VIDEO) SVEMIRSKI FUDBAL U LIGI ŠAMPIONA: Mančester siti pocepao Bazel! Iguain od junaka do tragičara, Totenhem u Torinu istopio minus 2

Fudbal -

Fudbaleri Mančester sitija pobedili su Bazel kao gosti 4:0 (3:0), dok su Juventus i Totenhem igrali 2:2 (2:1) u Torinu u prvim utakmicama osmine finala Lige šampiona.

Gde su stali jesenas, učesnici Lige šampiona su nastavili na prolećnoj premijeri. Na dve večerašnje utakmice postignuto je čak osam golova - po četiri na oba meča.

Jedan od derbija prve eliminacione runde doneo je spektakularan fudbal. Juventus je na svom stadionu imao 2:0, ali je Totenhem uspeo da dođe do 2:2.

Juventus je furiozno počeo meč, golovima Gonzala Iguaina već posle devet minuta vodio je 2:0. Argentinac je prvo sjajno reagovao na asistenciju Pjanića, a zatim je realizovao penal koji je Dejvis skrivio nad Bernardeskijem.

Taj drugi hitac Iguaina kao da je razbudio "pevce", koji su u nastavku uspostavili dominaciju na terenu i stvarali šanse. Najbolju je imao Kejn, kada je Bufon fantastično intervenisao. I Juve je imao veliku priliku da povede 3:0, međutim, Iguain je posle kontre promašio gol.

foto: Reuters

A onda je Kejn u 35. minutu uspeo da materijalizuje bolju igru gostiju, matira Bufona i prepolovi zaostatak svog tima.

Juventus je u poslednjim trenucima prvog poluvremena mogao da se vrati na "plus dva", jer je nemački arbitar Feliks Brih ponovo dosudio penal za domaćina, i ponovo opravdano, tada zbog prekršaja Orijea nad Daglasom Kostom. Iguain je ponovo preuzeo odgovornost, ali drugi put nije bio precizan - pogodio je prečku.

Za taj promašaj "stara dama" je kažnjena u 71. minutu kada je Eriksen iz slobodnog udarca izjednačio i doneo velikih 2:2 svom timu, što Totenhema sada stavlja u poziciju favorita pred revanš.

foto: Reuters

Mančester siti je mašina za mlevenje rivala! To je na svojoj koži osetio i Bazel. "Građani" su bili apsolutni favoriti u ovom duelu, ali način na koji su nokautirali protivnika je zastrašujuć. Otkako su "načeli" domaćina u 14. minutu do 3:0 trebalo im je devet minuta! Mrežu Bazela tresli su Gindogan, Bernardo Silva i Aguero.

U drugom poluvremenu Gindogan je svojim drugim golom stavio tačku na ovu utakmicu, a izvesno i na ovaj dvomeč.

Jasno je da će revanš biti formalnost i da je tim Pepa Gvardiole već obezbedio plasman u četvrtfinale.

Večerašnji rivali će se ponovo sresti 7. marta u Mančesteru i Londonu.

U sredu prve mečeve osmine finala igraju Real Madrid - PSŽ i Porto - Liverpul, dok se sledeće nedelje sastaju i Čelsi - Barselona, Bajern - Bešiktaš, Sevilja - Mančester junajted i Šahtjor - Roma.

TOK MEČEVA:

71. minut - JUVENTUS - TOTENHEM 2:2 - ERIKSEN! Danac je pogodio iz slobodnog udarca! Lopta je prošla pored zida, prevarila Bufona, koji ju je zakačio, ali nije uspeo da je zaustavi.

57. minut - Dve šanse za Juventus za 30-ak sekundi, a oba puta je golman Loris bio siguran, prvo kod šuta Bernardeskija, a onda i kod pokušaja glavom Mandžukića.

53. minut - BAZEL - MANČESTER SITI - 0:4 - GINDOGAN! Drugi gol Nemca...

KRAJ PRVOG POLUVREMENA - Juventus - Totenhem 2:1, Bazel - Mančester siti 0:3.

45+2. minut - IGUAIN PROMAŠIO PENAL! Pogodio je prečku!

45+1. minut - JOŠ JEDAN PENAL ZA JUVENTUS! Orije je srušio Daglasa Kostu.

35. minut - JUVENTUS - TOTENHEM 2:1 - KEJN! Sjajni golgeter je krunisao inicijativu "pevaca".

30. minut - VELIKA ŠANSA za JUVENTUS! Sevnula je kontra Iguaina i Pjanića, a Argentinac je šutirao pored gola.

26. minut - KAKVA ŠANSA za TOTENHEM! Fantastični Bufon je zaustavio pokušaj Kejna.

23. minut - BAZEL - MANČESTER SITI - 0:3 - AGUERO!

18. minut - BAZEL - MANČESTER SITI - 0:2 - BERNARDO SILVA!

14. minut - BAZEL - MANČESTER SITI - 0:1 - GINDOGAN! De Brujne je centrirao, a Nemac glavom poslao loptu u mrežu.

9. minut - JUVENTUS - TOTENHEM 2:0 - IGUAIN iz PENALA! Golman Loris je imao loptu na ruci, ali se ona ipak zakoprcala u njegovoj mreži.

8. minut - PENAL za JUVENTUS! Dejvis je pokosio Bernardeskija, pa dileme za sudiju nije bilo.

2. minut - JUVENTUS - TOTENHEM 1:0 - IGUAIN! Pjanić je izveo prekid, a Argentinac majstorski iz prve šutirao i pogodio mrežu!

SASTAVI:

"Staroj dami” se daje blaga prednost nad londonskim „pevcima” u njihovom dvomeču najviše zbog tradicije. Dovoljno je reći da su torinski crno-beli igrali u dva od poslednja tri finala Lige šampiona. Ne treba ići dalje u istoriju, gde bi se jaz između ova dva kluba dodatno produbio.

Međutim, Totenhem je u velikom usponu poslednjih godina, pa iako ove sezone ne konkuriše za titulu u Premijer ligi, jasno je da je trener Maurisio Poketino napravio kompaktnu celinu, iz koje „iskače” Hari Kejn kao nemilosrdni strelac.

Da „pevci” nemaju problem sa „veličinom” rivala pokazali su u grupnoj fazi, u kojoj su zauzeli prvo mesto ispred Real Madrida, koga su više igrom nego rezultatom razbili (3:1) u Londonu, dok je na „Santjago Bernabeuu” bilo nerešeno (1:1).

Ipak, Totenhemu je ovo tek drugo pojavljivanje među 16 najboljih na „starom kontinentu”.

- Biće jako težak meč u Torinu, ali ne mogu da dočekam da počne – rekao je Hari Kejn, strelac šest ovosezonskih golova u Ligi šampiona i dodao:

- Mi uvek želimo da se poredimo sa najboljima, a Juventus spada u tu grupu timova.

„Pevci” su u dobrom raspoloženju stigli u Torino, jer su u subotu dobili derbi severnog Londona, a jedini gol u okršaju sa Arsenalom postigao je upravo Kejn.

Ni Juventus nije imao mnogo problema da se domogne osmine finala, ali kao drugi u grupi iza neprikosnovene Barselone, a ispred Sportinga i Olimpijakosa. I šampion Italije je u naletu na svim frontovima, a o njegovoj formi svedoči i podatak da se mreža Juventusa zatresla samo jednom na prethodnih 16 utakmica!

Zanimljivo je da se Juventus i Totenhem nikada do sada nisu sastajali.

Mančester siti dolazi u Bazel rasterećen, bar što se tiče tenzije u trci za šampiona Premijer lige, pa Pep Gvardiola može svim snagama da krene na front Lige šampiona.

- Želimo da osvojimo trofej u svim takmičenjima. Imamo tim sposoban da uradi sve - jasan je Gvardiola.

RASPORED MEČEVA OSMINE FINALA

BAZEL – MANČESTER S. 13. februar 7. mart JUVENTUS – TOTENHEM 13. februar 7. mart PORTO – LIVERPUL 14. februar 6. mart REAL MADRID – PSŽ 14. februar 6. mart ČELSI – BARSELONA 20. februar 14. mart BAJERN - BEŠIKTAŠ 20. februar 14. mart SEVILJA – MANČESTER J. 21. februar 13. mart ŠAHTJOR – ROMA 21. februar 13. mart

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(VIDEO) SUDAR KRALJEVA I PRINČEVA!Da li će Nejmar dati gol budućem klubu?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track