(VIDEO) RONALDO JE KRALJ: Real srušio PSŽ! Liverpul ponizio Porto
Foto: Reuters

DA SE ZNA KO JE VLADAR EVROPE

(VIDEO) RONALDO JE KRALJ: Real srušio PSŽ! Liverpul ponizio Porto

Fudbal -

Real Madrid je posle preokreta pobedio PSŽ 3:1 (1:1), a Liverpul je kao gost deklasirao Porto 5:0 (2:0) u prvim mečevima osmine finala Lige šampiona.

Kako se i očekivalo, na "Santjago Bernabeuu" je viđen spektakl!

Najveći derbi osmine finala opravdao je očekivanja, a šampion Evrope je stekao veliku prednost pred nastavak borbe na "Parku prinčeva".

A nije delovalo da će epilog biti takav sve do finiša utakmice...

PSŽ je poveo preko Rabioa u 33. minutu, ali je neposredno pred odlazak na odmor Ronaldo izjednačio iz penala, čemu je prethodio start Lo Selsa nad Krosom, koji je sudija Roki ocenio kao prekršaj za najstrožu kaznu.

To je bio 100. gol Kristijana za Real u Ligi šampiona, od ukupno 115, koliko ih je dao kada mu se uračunaju i pogoci za Mančester junajted, što ga čini apsolutnim rekorderom takmičenja.

U nastavku je PSŽ delovao opasnije i bio bliži vođstvu.

Međutim, u završnici je usledio "blickrig" Reala. Ronaldo je u 83. minutu još jednom zatresao mrežu "svetaca", a tri minuta kasnije Marselo je pobedu "kralja" učinio još ubedljivijom - 3:1.

foto: Reuters

A ono što je Liverpul uradio Portu na stadionu "Dragao" može se nazvati iživljavanjem!

Mane, Salah i Firmino su terorisali odbranu Porta i na kraju mrežu golmana Žozea Saa napunili do vrha. Proslavio se Mane sa tri gola, dok su Egipćanin i Brazilac postigli po jedan.

Golovi su "padali" kao na traci - Mane u 25, minutu, Salah u 29, Mane u 53, Firmino u 69. i još jednom Mane u 86.

Revanši u Parizu i Liverpulu igraće se 6. marta, međutim, već sada je jasno da samo čudo vanplanetarnih razmera može da spreči tim Jirgena Klopa da se nađe u četvrtfinalu.

foto: EPA

Sledeće nedelje prve mečeve igraće Sevilja - Mančester junajted, Šahtjor - Roma, Čelsi - Barselona i Bajern - Bešiktaš.

U utorak je Mančester siti kao gost savladao Bazel 4:0, dok su Juventus i Totenhem igrali 2:2.

TOK MEČEVA:

83. minut - REAL MADRID - PSŽ 3:1 - MARSELO!

86. minut - PORTO - LIVERPUL 0:5 - MANE! Kakva golčina... Treći gol Manea!

83. minut - REAL MADRID - PSŽ 2:1 - RONALDO! Asensio je centrirao, Areola je loše izbio loptu, a Ronaldo se našao na pravom mestu.

69. minut - PORTO - LIVERPUL 0:4 - FIRMINO! Milner je centrirao, a Brazilac nije propustio da realizuje ovaj zicer.

53. minut - PORTO - LIVERPUL 0:3 - MANE! Kakva akcija Liverpula! Salah je izbacio Firmina samog pred domaćeg golmana, Žoze Sa je odbranio šut Brazilca, lopta je došla do Manea, koji je zatresao mrežu.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme.

POLUVREME! Real - PSŽ 1:1, Porto - Liverpul 0:2

OVO JE RONALDOV 100. GOL ZA REAL U LIGI ŠAMPIONA!

45. minut - REAL MADRID - PSŽ 1:1 - RONALDO! Kristijano je bio siguran realizator penala.

44. minut - PENAL za REAL! Lo Selso je stavio ruku na Krosa, Nemac je pao, a sudija Roki pokazao na belu tačku.

33. minut - REAL MADRID - PSŽ 0:1 - RABIO! Mpabe je centrirao sa desne strane, Kavani je propustio loptu, Nejmar nije uspeo da šutira, na nju je naleteo Rabio i smestio je u mrežu.

29. minut - PORTO - LIVERPUL 0:2 - SALAH! Egipćanin je spretno reagovao pošto se lopta odbila od stative Portovog gola i smestio je u mrežu.

28. minut - VELIKA ŠANSA za REAL! Marselo je fantastično izbacio Ronalda, samog pred Areolu, ali je golman PSŽ-a odbranio udarac Portugalca.

25. minut - PORTO - LIVERPUL 0:1 - MANE! Opsedali su "crveni" gol domaćina, na kraju je lopta došla do Manea, koji je šutirao, golman Žoze Sa je očajno intervenisao, pa je ona odskakutala u mrežu.

14. minut - Nejmar je dobio žuti karton posle prekršaja nad Naćom.

10. minut - Porto je konkretniji na početku, ali za sada bez šansi na "Dragau".

9. minut - Marselo je, posle duela sa Danijem Alvešom, pao i uhvatio se za ruku, a onda i jauknuo. Srećnom, ispostavilo se da nije ništa strašno i Brazilac je nastavio meč.

5. minut - Real je jako krenuo! Opasan napad Marsela, koji je izborio korner. Usledio je zatim i udarac Krosa, Areola je odbranio, a gosti umalo nisu postigli autogol.

1. minut - Utakmice su počele!

SPEKTAKULARNA KOREOGRAFIJA NAVIJAČA REALA!

foto: Reuters

SASTAVI:

20:36 - Ovaj Kinez obožava Kristijana!

20:34 - Ronaldo popravlja rekord?!

20:31 - Zagrevanje "svetaca"

20:28 - Ronaldo vs Nejmar!

20:12 - Realno, meč u Portu je u senci onog u Madridu

20:05 - Četiri hiljade navijača PSŽ-a

I navijači PSŽ-a su pravili ludnicu po glavnom gradu Španije.

20:00 - Ludnica u Madridu!

Hiljade navijača Reala napravilo je ogromnu gužvu na ulicama na prilazu "Santjago Bernabeuu", pa je autobus sa ekipom jedva stigao do stadiona.

foto: EPA/JUANJO MARTIN
foto: EPA/JUANJO MARTIN
foto: EPA/JUANJO MARTIN
foto: EPA/JUANJO MARTIN

U epicentru prve eliminacione runde bez dileme je okršaj Reala i PSŽ-a, prema kojima je žreb bio nemilosrdan.

Osvajač 12 titula prvaka Evrope, od čega tri u poslednje četiri godine, dobio je jednog od najtežih rivala iz „prvog šešira”.

U Realu priželjkuju osmo uzastopno učešće u četvrtfinalu. Nadu Madriđanima podgreva sve bolja forma Kristijana Ronalda. Portugalski as jeste najbolji strelac Lige šampiona sa devet golova, ali je u prvenstvu Španije bio neprepoznatljiv u većem delu sezone. U La Ligi se raspucao tek u poslednje vreme, zaključno sa het-trikom protiv Real Sosijedada u subotu.

Zinedin Zidan za meč u Madridu ne može da računa na suspendovanog Danija Karvahala.

Nejmar, Edison Kavani i Kilijam Mbape su glavne uzdanice „svetaca”. Ubojiti trio postigao je 16 od ukupno 25 golova ekipe Unaija Emerija u šest mečeva grupne faze, u kojoj je PSŽ zauzeo prvo mesto, ispred Bajerna.

Kavani je u međuvremenu postao najbolji strelac u istoriji kluba sa 157 pogodaka u svim takmičenjima, a trenutno se najboljom golgeterskom formom može pohvaliti Nejmar, koji je mreže rivala tresao 11 puta u prethodnih sedam mečeva.

Ova dva rivala sastajala su se šest puta i oba su zabeležila po dve pobede, uz isto toliko remija, s tim da PSŽ ima bolju gol-razliku – 7:6. Poslednji put igrali su u grupnoj fazi Lige šampiona 2015/16, u Parizu nije bilo golova, dok je u Madridu bilo 1:0.

REZULTATI I RASPORED MEČEVA OSMINE FINALA BAZEL – MANČESTER S. 0:4 7. mart JUVENTUS – TOTENHEM 2:2 7. mart PORTO – LIVERPUL 14. februar 6. mart REAL MADRID – PSŽ 14. februar 6. mart ČELSI – BARSELONA 20. februar 14. mart BAJERN - BEŠIKTAŠ 20. februar 14. mart SEVILJA – MANČESTER J. 21. februar 13. mart ŠAHTJOR – ROMA 21. februar 13. mart

(Kurir.rs/Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track