VELIKO BRAVO: Stiže pomoć za malog Isaiju Pantića! Mnogobrojne sportske organizacije se uključile u akciju
Foto: Printscreen

HUMANITARNA AKCIJA

VELIKO BRAVO: Stiže pomoć za malog Isaiju Pantića! Mnogobrojne sportske organizacije se uključile u akciju

Fudbal -

Mnogi pojedinci, navijači Partizana, Crvene zvezde, kao i drugih klubova uključili se u prikupljanje pomoći za dečaka Isaiju Pantića koji treba da ide na složenu operaciju tumora na mozgu.

Kruševački Napredak je odlučio da sav prihod od prodatih ulaznica sa prvenstvenog meča protiv subotičkog Spartaka bude doniran za lečenje mališana.

I fudbalski klub Voždovac je upitio apel svim ljudima dobre volje da pomognu u prikupljanju sredstava za izlečenje malog Isaija Pantića.

Fudbalski klub Partizan se preko potparola Biljane Obradović zahvalio na nesebičnoj podršci svim klubovima i sportskim organizacijama.

"Zahvaljujemo svim pojedincima, grupama i klubovima koji su se priključili akciji pomoći za malog Isaiju Pantića i na ovaj način pokazali ne samo ljudsku veličinu, već i dali svetao primer mladima da se rivlastvo vodi na terenu, a da je čovečnost ono što treba da nas sve krasi. Hvala još jednom!", navodi se u saopštenju Partizana.

HITNO POTREBNA OPERACIJA Isaiji Pantiću je u junu prošle godine na rutinskom očnom pregledu konstatovan mu je ogroman maligni tumor mozga koji je hitno i uspešno operisan 9. juna 2017. godine na Neurohirurškoj klinici u Beogradu. Nakon testova uzorka tumora u državnoj laboratoriji u Beogradu, uzorak tumora je pogrešno dijagnostikovan kao tumor Anaplastični oligodendrogliom, i na osnovu te pogrešne dijagnoze je urađeno agresivno boost zračenje glave u 11 termina na Institutu za onkologiju u Beogradu.

Naknadna analiza u Beogradu promenila je dijagnozu u Embrionalni tumor NOS, uz napomenu da je tumor ekstremno redak i da se čeka nalaz međunarodne referentne laboratorije, a u međuvremenu je po toj privremenoj dijagnozi Embrionalnog tumora u Beogradu urađeno još 20 termina teškog kraniospinalnog zračenja glave i kičme.

Posle puna dva i po meseca testiranja uzorka tumora u laboratoriji bolnice u Londonu, svetski priznati patolog dr Žak Tomas dao je nalaz u kome Isaijin tumor nije moguće klasifikovati, da je tumor zloćudan i ekstremno redak, i da ga nema u postojećoj klasifikaciji tumora Svetske zdravstvene organizacije.

Uputstvo za uplate u dolarima: Intermediary: SWIFT code:CITIUS33 ABA routing code: 021000089 CITIBANK n.a. New York, NY United States Account with Institution: DBDBRSBG Banca Intesa ad Beograd, Milentija Popovića 7b, 11070 Novi Beograd, Republic of Serbia Beneficiary Customer: IBANRS35160513020252693375 ISAIJA PANTIC BEOGRAD SRBIJA

Uputstvo za uplate u eurima: Intermediary: BCITITMM Intesa Sanpaolo spa Milano Italy Account with Institution: DBDBRSBG Banca Intesa ad Beograd, Milentija Popovića 7b, 11070 Novi Beograd, Republic of Serbia Beneficiary Customer: IBANRS35160513020252693375 ISAIJA PANTIC BEOGRAD SRBIJA

kurir.rs / kurir sport

foto: Printskrin/YT

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja