ŽIVOT DAJEMO ZA GOL: Damjen le Talek širi optimizam pred revanš sa Armejcima
Foto: EPA

IDEMOOO

ŽIVOT DAJEMO ZA GOL: Damjen le Talek širi optimizam pred revanš sa Armejcima

Fudbal -

Damjen le Talek veruje u prolaz crveno-belih u osminu finala Lige Evrope posle revanš meča sa CSKA u sredu (18.00).

Recept je jednostavan, daš gol i nema brige.

Upravo ovako razmišlja Damjen le Talek, defanzivac Crvene zvezde, pred revanš utakmicu šesnaestine finala Lige Evrope protiv CSKA u Moskvi na VEB areni (sreda, 18.00). U prvoj utakmici nije bilo golova, što je dobro za crveno-bele jer će svaki pogodak u gostima vredeti duplo.

- Nažalost, nismo uspeli da postignemo gol u prvom meču, ali učinićemo sve da ga damo u Moskvi. Bilo bi nam mnogo teško da smo primili gol u Beogradu, zato je 0:0 još i dobar rezultat, jer sve držimo u našim rukama - rekao je za Kurir francuski fudbaler i dodao:

- Očekujem sličnu utakmicu u revanšu, ali se nadam da ćemo mi iskoristiti naše šanse za gol. Voleo bih da pobedimo CSKA, a to možemo jedino ako pogodimo njihovu mrežu. U Mordoviji sam odigrao jedan lud meč protiv CSKA. Izgubili smo rezultatom 6:4, ali samo zbog crvenog kartona. To govori da CSKA prima golove i da Akinfejev nije nesavladiv.

Generalni direktor Zvezdan Terzić veruje u svoj tim, ali se plaši ruske zime, jer su meteorolozi najavili temperaturu do minus 12 za vreme odigravanja utakmice.

- Biće hladno... Ali neće to biti problem, moramo da igramo.

foto: EPA/Martin Divisek

Damjen le Talek imao je izglednu šansu za gol, ali je njegov šut u rašlje odbranio Igor Akinfejev.

- Akinfejev je odličan golman! Šutnuo sam najbolje što sam mogao, ali je on bio neverovatan. CSKA ima iskusnu i dobru ekipu. Vitinja i Musu dobro znam iz ruskog prvenstva, igrao sam protiv njih. Musa je vrlo brz igrač, nepredvidiv. Naš trener ga je dobro izanalizirao, tako da smo znali kako da ga zatvorimo. I u Moskvi ćemo ga držati dalje od gola - jasan je Le Talek.

Tajna uspeha

NAPAD NAJBOLJA ODBRANA

Damjen le Talek pokušao je da otkrije tajnu Zvezdine odbrane, koja je u grupnoj fazi Lige Evrope primila samo dva gola:

- Igramo dobro, a odbrana nam počinje od napada, preko veznog reda, do nas u poslednjoj liniji i naravno sjajnog golmana Borjana. Svi nam pomažu. Mi pozadi smo uigrani, dosta pričamo tokom utakmice, znamo gde stojimo i jedni drugima čuvamo leđa. Vrlo smo agresivni, činimo sve da protivniku ne dopustimo da lako dođe do našeg gola.

Podrška

SUPRUGA UVEK NA STADIONU

Damjen le Talek oženjen je Ruskinjom Kristinom Šindjasovom, s kojom ima sina Arona. Ona će u sredu biti na stadionu. - Supruga će biti uz mene, kao i prijatelji iz Rusije. Navijaće za mene i Crvenu zvezdu, sigurno neće za CSKA - nasmejao se Le Talek.

Odbio Turke

OSTAO ZBOG EVROPE I TITULE

Francuz kaže da ove zime nije prihvatio unosnu ponudu turskog Bašikšehira jer želi da uđe u istoriju Crvene zvezde i osvoji titulu.

- Ostao sam ovde da bismo napravili nešto u Ligi Evrope. To je bio razlog zašto nisam otišao ove zime. Ako želimo da prođemo, a znam da želimo, potrebno je da damo gol. Sigurno nećemo kalkulisati, igraćemo hrabro, kao i kod kuće - rekao je Le Talek.

Aleksandar Radonić - Foto: EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track