SEĆANJE NA ŽRTVE NATO AGRESIJE

(KURIR TV) DA SE NE ZABORAVI: Održan žreb za Memorijalni turnir "Igrajmo za 16"

Fudbal -

Memorijalni 19. po redu turnir "Igrajmo za 16" i ove godine igra se u osam gradova Srbije u čast tragično nastradalim radnicima RTS u NATO bombardovanju 23. aprila 1999. godine.

U galeriji RTS juče su žrebani parovi u sedam grupa sa po osam ili šest ekipa, među kojima su između ostalih i timovi BIA, Vojne Akademije RT Makedonija, RTV Slovenija, RTV Republike Srpske, RTV Bijeljina ...

- Kada smo počeli sa organizacijom turnira u slavu našim najmilijih bilo je na terenima Košutnjaka samo šest ekipa, a sada smo došli do toga da učestvuje preko 130 ekipa u osam gradova. Zahvaljujemo se na podršci Ministarstvu sporta i Sportskom savezu Srbije, jer uz njihovu pomoć možemo da prenesemo osnovnu ideju našeg takmičenja, a to je da se nikada i nikome više ne dogodi tragedija koja je nas zadesila - rekao je Miroslav Medić, predstavnik porodica poginulih radnika RTS i član Organizacionog odbora turnira.

foto: Kurir sport / Dejan Petković

Na turniru će se takmičiti ekipe razvrstane u sedam grupa: Mediji, Naši, Gradovi, Prijatelji, Partneri, Čuvari Srbije i Žene. Superfinale će se odigrati u Beogradu 23. aprila.

kurir.rs / (D. P.)

foto: Dejan Petković

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO! ČUDA SE DEŠAVAJU! Partizan je dokaz tome!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track