SRBIJA POKAZALA VELIKO SRCE: Za dva dana prikupljena sredstva za operaciju tumora malog Isaije (13), porodica zahvalila svima
Foto: Printscreen

prvi korak je završen

SRBIJA POKAZALA VELIKO SRCE: Za dva dana prikupljena sredstva za operaciju tumora malog Isaije (13), porodica zahvalila svima

Fudbal -

Srbija je još jednom pokazala da ima veliko i humano srce i za samo dva dana prikupljena su sredstva za hitnu operaciju Isaije Pantića (13).

"Porodica Pantić od srca zahvaljuje svima koji su omogućili da u potpuno nemogućim rokovima i uslovima, za samo dva radna dana, bude prikupljeno dovoljno novca za hitnu operaciju i dijagnozu bolesti Isaije Pantića, koji boluje od retkog i neklasifikovanog zloćudnog tumora mozga.

Operacija, testiranje uzorka tumora i plan daljeg lečenja na osnovu rezultata testova su plaćeni u celosti bolnici u Vašingtonu u ukupnom iznosu od 126.713 $, dok će dalje lečenje i troškovi tog lečenja zavisiti od rezultata uzorka tumora koji će odmah nakon operacije biti testiran u samoj bolnici Children's National, ali i najmodernijoj Genomic testing Fondation One laboratoriji u američkoj državi Masačusets.

Porodica Pantić želi da se zahvali hiljadama ljudi dobre volje koji su svojim donacijama, medijskom i logističkom podrškom, obezbedili da se u jako kratkom vremenu obezbedi novac za ovu hitnu operaciju, kao i Ejalu Naoru, našem prijatelju iz Ambasade države Izrael u Vašingtonu, koji je svojim angažmanom učinio mogućim ovu operaciju u bolnici Children's National u Vašingtonu. Posebnu zahvalnost želimo da uputimo upravi, zaposlenima, stručnom štabu i kompletnom prvom timu FK Partizan koji su zajedno sa velikim brojem bivših igrača, trenera i funkcionera FK Partizan, obezbedili blizu 50 posto ukupnog novca za Isaijinu operaciju. Takođe, želimo da uputimo zahvalnost navijačima Partizana i gledaocima TV Partizan, navijačkom portalu Partizan.net i mnogobrojnim navijačima Partizana iz dijaspore koji su se u ogromnom broju odazvali apelu za pomoć Isaiji Pantiću, kao i igračima, stručnom štabu i upravi KK Partizan na pruženoj pomoći.

Posebnu zahvalnost na prijateljskoj podršci i pomoći upućujemo Tomislavu Karadžiću, počasnom predsedniku FSS, Slaviši Kokezi, predsedniku FSS, Savi Miloševiću, potpredsedniku FSS, Draganu Obradoviću, vlasniku FK Čukarički, Marku Miškoviću i upravi FK Napredak, kao i Dan Tani, bivšem predsedniku FK Crvena zvezda, Nebojši Čoviću, predsedniku KK Crvena zvezda, Zvezdanu Terziću, generalnom direktoru FK Crvena zvezda, portalu RedStarBelgrade i svim navijačima Crvene zvezde na iskrenoj podršci u ovoj borbi za Isaijin život.

Takođe, veliku zahvalnost dugujemo upravi i roditeljima Isaijinih školskih drugova iz Isaijine škole "Ruđer Bošković" koji su svojom raznovrsnom podrškom, na različite načine pomogli da ova nemoguća misija postane moguća. Goran Trivan, Mladen Šarčević i Branko Ružić, ministri u Vladi Republike Srbije, svako na svoj način pomogli su uspehu ove kampanje, a porodica Pantić je posebno zahvalna na nemerljivoj podršci desetina kompanija, ambasada, i drugih institucija koje su dugogodišnji partneri Danas Conference Center i koje su finansijski i logistički značajno podržali i omogućili uspeh ove kampanje.

Porodica Pantić od srca zahvaljuje svima koji su bili deo ove velike pobede, koja ne bi bila moguća bez podrške naših velikih prijatelja i promotera, Vlade Divca, Predraga Mijatovića, Luke Modrića, Bogdana Bogdanovića i Miroslava Đukića, kao i neumornog višednevnog rada Miloša Vazure, generalnog direktora FK Partizan i Dragana Štulića, generalnog menadžera Obrazovnog sistema "Ruđer Bošković"na organizaciji skupljanja pomoći za Isaiju.

Nakon prijema svih podataka o uplati, porodica Pantić će objaviti spisak svih donatora na portalu Danas.TV dok posebnu zahvalnost dugujemo osoblju filijale Banke Intesa u Ustaničkoj 69 u Beogradu, na krajnje profesionalnoj i ljudskoj podršci u brzoj i efikasnoj realizaciji svih procedura i povlašćenog kursa za zamenu različitih moneta u dolare kao monetu plaćanja operacije za Isaiju.

Nakon današnje uplate novca, započeta je procedura zakazivanja datuma operacije u bolnici Children's National u Vašingtonu, koja je planirana za kraj februara, a o tačnom datumu operacije, javnost će biti blagovremeno obaveštena. Hvala od srca svima!!! Porodica Pantić".

Hvala svima!!!

Објава коју дели Željko Pantić (@zeljko_pantic) дана

Isaiji Pantiću je u junu prošle godine na rutinskom očnom pregledu konstatovan mu je ogroman maligni tumor mozga koji je hitno i uspešno operisan 9. juna 2017. godine na Neurohirurškoj klinici u Beogradu. Nakon testova uzorka tumora u državnoj laboratoriji u Beogradu, uzorak tumora je pogrešno dijagnostikovan kao tumor Anaplastični oligodendrogliom, i na osnovu te pogrešne dijagnoze je urađeno agresivno boost zračenje glave u 11 termina na Institutu za onkologiju u Beogradu.

Naknadna analiza u Beogradu promenila je dijagnozu u Embrionalni tumor NOS, uz napomenu da je tumor ekstremno redak i da se čeka nalaz međunarodne referentne laboratorije, a u međuvremenu je po toj privremenoj dijagnozi Embrionalnog tumora u Beogradu urađeno još 20 termina teškog kraniospinalnog zračenja glave i kičme.

Posle puna dva i po meseca testiranja uzorka tumora u laboratoriji bolnice u Londonu, svetski priznati patolog dr Žak Tomas dao je nalaz u kome Isaijin tumor nije moguće klasifikovati, da je tumor zloćudan i ekstremno redak, i da ga nema u postojećoj klasifikaciji tumora Svetske zdravstvene organizacije.

Kurir sport

Foto: Printscreen

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO! ČUDA SE DEŠAVAJU! Partizan je dokaz tome!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track