UDARIĆE AZAR NA MESIJA: Čelsi   čeka Barselonu u osmini finala Lige šampiona
Foto: Reuters

VEČERAS SPEKTAKULARNI MEČ U LIGI ŠAMPIONA

UDARIĆE AZAR NA MESIJA: Čelsi čeka Barselonu u osmini finala Lige šampiona

Fudbal -

Čelsi dočekuje Barselonu u osmini finala elitnog takmičenja na
Stamford bridžu, dok će u drugom meču večeri Bajern ugostiti Bešiktaš

Pred večerašnji duel (20.45, Arena sport) Lige šampiona na Stamford bridžu opet će najveća pažnja javnosti biti posvećena Leu Mesiju, budući da jedan od najvećih fudbalera svih vremena u rubrici „golovi protiv Čelsija“ gaji jedan krompirić.

Nestvarno izgleda ovaj podatak, ali Argentinac sa skorom od 25 golova u mreži Real Madrida nijednom na osam utakmica protiv „plavaca“ nije uspeo da se upiše u strelce, a nije se ni mnogo radovao pobedama protiv velikog evropskog rivala. Svega jednom, i to na svom prvom meču 22. februara 2006. godine u Londonu (1:2) pod komandom Franka Rajkarda.

foto: Reuters

Da se ova neefikasnost ne bi vezivala za engleske timove, dovoljno je podsetiti na Mesijevih 16 mečeva sa Arsenalom, Mančester sitijem i Mančester junajtedom, na kojima je postigao čak 17 golova, pri čemu je ostvario čak 11 pobeda i samo tri poraza. Stoga nije pogrešno zaključiti da Čelsi jednostavno ne leži Mesiju, bez obzira na to ko pravi strategiju, jer su taktiku određivali Žoze Murinjo, Gus Hidink, Roberto di Mateo i svi su bili uspešni u njegovoj markaciji tokom 655 minuta igre. Tradiciju mora da produži Antonio Konte.

foto: Reuters

Igramo protiv tima koji je jedan od najboljih na svetu, možda favorita za osvajanje Lige šampiona. S druge strane, moramo biti uzbuđeni što nam se ukazuje prilika da odigramo tako važan meč protiv snažne Barselone i da pokažemo na kom smo nivou. Probaćemo da odigramo savršen meč u kojem moramo donositi samo najbolje odluke, jer igramo protiv ekipe čiji fudbaleri imaju fantastične karakteristike s loptom, ali imaju i svoje slabosti kada je nemaju u posedu. To moramo iskoristiti - rekao je Konte.

Dejan Petković

Malerza FLea

KURTOA 720 MINUTA NESAVLADAN

Zanimljiva priča prati i Tiboa Kurtou u sudarima s Barsom i Mesijem. On je na prve tri utakmice kao pozajmljeni golman u Atletiko Madridu tri puta poražen uz 11 primljenih golova, od čega je Argentinac postigao čak šest. Ipak, na sledećih sedam mečeva i jednom na nivou reprezentacija između Belgije i Argentine Kurtoa nije dozvoljavao omalenom majstoru da mu ugrozi mrežu, tako da je ostao 720 minuta nesavladan.

Oslabljen Bešiktaš

Tošić ne igra u Minhenu

Srpski reprezentativac Duško Tošić neće zaigrati večeras (20.45) u Minhenu protiv Bajerna. Njegov oporavak ide u pravom smeru i veoma je blizu dobijanja dozvole za nastup, ali prema izveštajima turskih medija, trener Bešiktaša Šenjol Guneš neće rizikovati s Tošićevim povratkom u tim.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO! ČUDA SE DEŠAVAJU! Partizan je dokaz tome!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja