(FOTO) GRMEĆE MOSKVA: Veliki broj Delija uprkos velikoj zimi krenuo put Rusije
Foto: Pritnscreen/Instagram

KRENULA INVAZIJA

(FOTO) GRMEĆE MOSKVA: Veliki broj Delija uprkos velikoj zimi krenuo put Rusije

Fudbal -

Crvena zvezda će u glavnom gradu Rusije imati podršku 1.500 svojih navijača.

Čarter letom iz Beograda u 06.15 sati za Moskvu je jutros krenulo više od 150 Delija.

To znači da će Crvena zvezda imati veliku podršku svojih navijača na gostovanju protiv CSKA u revanš meču šesnaestine finala Lige Evrope.

Privatnim aranžmanima, autobusima i automobilima u prethodnih nekoliko dana veliki broj navijača Crvene zvezde zaputio se za glavni grad Rusije. I dosta Srba iz Moskve izrazilo je želju da uživo gleda Zvezdu. Prema pravilniku UEFA, crveno-belima pripada pet odsto karata od kapaciteta stadiona, a pošto VEB arena prima 30.000 ljudi, to znači da na tribinama treba očekivati 1.500 Delija, ili nešto manje od te brojke.

foto: kurir sport

Ni jak minus, a jutros je u Moskvi -15, ne bi trebalo da negativno utiče na fudbalere Crvene zvezde jer su kako juče rekoše u hotelu spremni da poginu za dres, grb, Crvenu zvezdu i Srbiju.

Tu su i navijači bratskog Spartaka koji će takođe navijati za Crvenu zvezdu. Reporter Kurira sinoć je na ulicama Moskve slučajno naleteo na dvojicu simpatizera najpopularnijeg moskovskog kluba. Kada su Sergej i Ljoha shvatili da smo iz Srbije i da pratimo Crvenu zvezdu usledilo je grljenje i pozdravljanje.

- Srbi i Rusi braća zauvek! Braća - ponavljali su Sergej i Ljoha.

Bili su više nego ljubazni i predusretljivi, a mi smo se još jednom uverili u iskrenu ljubav ruskog naroda prema Srbima.

kurir.rs / Aleksandar Radonić

foto: Dado Đilas

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: Partizan protiv Viktorije jači i na terenu i na tribinama

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track