NEMA MESTA TUGOVANJU Vujadin Savić: Okrećemo se Ligi šampiona
Foto: Rousset

Zvezda prebolela šansu da opstane u Evropi

NEMA MESTA TUGOVANJU Vujadin Savić: Okrećemo se Ligi šampiona

Fudbal -

Evropska bajka je završena, ali samo za ovu sezonu. Sad moramo da se fokurisamo na duplu krunu kako bismo na leto napali elitno evropsko takmičenje, jasan je Vujadin Savić

Fudbaleri Zvezde ostali su bez plasmana u osminu finala Lige Evrope jer su se propisno ispromašivali u oba meča sa CSKA (0:0, 0:1).

Utisak je da su crveno-beli odigrali hrabar meč u Moskvi, ali je ipak stub odbrane Vujadin Savić teško podneo neuspeh u Moskvi.

- Imamo za čim da žalimo. Imali smo sjajne prilike u završnici utakmice.

Međutim, evropska bajka se završila za nas, ali samo za ovu sezonu. Moramo da se fokusiramo na prvenstvo i kup kako bismo naredne sezone pokušali da se domognemo Lige šampiona - rekao je Vujadin Savić, zastao, a onda nastavio:

- Mislim da je ovo božja volja! Tako je moralo da bude.

Velika hladnoća od minus 13 stepeni tokom utakmice zadavala je probleme igračima obe ekipe:

- Bilo je teško jer nismo navikli da igramo na ovakvim temperaturama. Ali to nije opravdanje što smo izgubili. Borili smo se, pružili i dali sve od sebe. Na kraju nismo uspeli. Šteta stvarno, žao nam je svima, ali šta da se radi.

Igranje rukom Marija Fernandeza kod jedinog gola CSKA ne sme da bude opravdanje za eliminaciju:

- Nisam video taj detalj, ali su mi rekli da je igrao rukom. Ako je to tačno, onda smo oštećeni, ali šta da radimo kad smo izgubili. Ne možemo da se žalimo nikome. Trebalo je da postignemo gol u ove dve utakmice.

Navijači Crvene zvezde, njih više od 1.000, tokom svih 90 minuta navijali su za svoj klub i ravnopravno se nosili sa celim stadionom, koji je bio naklonjen domaćinu.

- Navijači i dalje treba da veruju u nas, kao i do sada. Oni su prava podrška i uvek su tu - objasnio je Savić.

Umalo osmina finala

PEŠIĆ: JOŠ MI JE GOL PRED OČIMA

Crvena zvezda je izgubila golom Alana Džagoeva posle greške sudije De Soze, koji je dozvolio Fernandezu igru rukom, ali navijači kluba s Marakane još dugi niz dana sanjaće propuštene zicere Aleksandra Pešića i Fardua Bena.

- Uf, još mi je šansa pred očima. Ne mogu da prežalim što nisam dao gol. Ali šta da se radi, idemo dalje. Bilo je emotivno u svlačionici, međutim, svi smo svesni da više nema mesta tugovanju, moramo da se okrenemo prvenstvu i Kupu - jasan je Pešić.

foto: Rousset

Pravac Kina

BOAĆI KOD KAPELA, ZVEZDI 5,5 MILIONA €

Crvena zvezda je prihvatila ponudu iz Kine za Ričmonda Boaćija! Ganjanin će nastaviti karijeru u Đijangsu Suningu, koji vodi Fabio Kapelo, a crveno-beli će od transfera zaraditi 5,5 miliona evra.

foto: Dado Đilas

Popravili koeficijent

OVAJ TIM URADIO VIŠE NEGO PET GENERACIJA ZAJEDNO

Tim Vladana Milojevića ove godine u Evropi napravio je veliku stvar za Crvenu zvezdu što se tiče koeficijenta za UEFA takmičenja. Za sedam i po meseci crveno-beli su sakupili više bodova nego sve generacije zajedno u proteklih pet godina!

Zvezda je letos u kvalifikacije za Ligu Evrope ušla s koeficijentom 7.325, a on trenutno iznosi 10.750 ili 14 bodova. To je daleko bolji preduslov nego ranije, pred žreb u kvalifikacijama za Ligu šampiona ili Ligu Evrope naredne sezone.

Zaleđen golmanu bilo najteže na zimi

BORJAN: ADRENALIN ME GREJAO NA -130

Debeli minus u Moskvi bio je veliki problem za igrače, ali još više za golmane, koji nisu mogli da trče i kreću se.

- Bilo je mnogo teško, ali pokušavao sam da držim temperaturu. Prvo poluvreme bilo je mnogo hladnije nego drugo, valjda me je adrenalin u drugom poluvremenu podigao - objasnio je Milan Borjan kako je izdržao minus 13 stepeni u mestu.

foto: Profimedia

Kolena sjajnog golmana Zvezde bila su izguljena, krvava i otečena.

- Teren je bio posut peskom, koji na velikom minusu bukvalno skida kožu. Nema veze, bilo bi mi daleko lakše da smo prošli.

Obe šanse, i onu Pešićevu, a potom i Benovu, Milan Borjan je propratio istrčavanjem i podizanjem ruku.

- Iskreno, obe sam ih video u golu! Ali eto... Nismo dali gol. Momci su odradili svoj posao. Nadam se da će i Pešić i Ben dati što više golova u našem prvenstvu i kupu.

foto: Rousset

Kanadski reprezentativac prokomentarisao je i gužvu kod primljenog gola.

- Možemo da pričamo do sutra da li sam mogao da branim ili ne. To je fudbal.

Ko zna... Ne znam gde bi lopta išla da nije zakačila nekog od nas. Desilo se tako kako se desilo. Bez obzira na sve, ja sam mnogo ponosan na svoje saigrače jer su ove sezone napravili nešto neverovatno, nešto što se čekalo poslednjih 26 godina. Vratili smo Zvezdu tamo gde joj je mesto. Jeste, postoji žal što smo izgubili ovu utakmicu, jer smo imali dosta šansi. Ali to je Evropa, kad svoje prilike ne iskoristiš, protivnik te kazni - rekao je Milan Borjan.

Aleksandar Radonić

Kurir - Foto: Reusset,profimedia,Dado Djilas

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: Zvezda i Partizan ovu šansu ne smeju da propuste! Dokle smo stigli u Evropi?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track