(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) NAJJEZIVIJE POVREDE U ISTORIJI FUDBALA: Ispiranje krvi sa Old Traforda i danas se prepričava kao nešto najstrašnije ikada!
Foto: Printskrin

užasne scene NA TERENU

(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) NAJJEZIVIJE POVREDE U ISTORIJI FUDBALA: Ispiranje krvi sa Old Traforda i danas se prepričava kao nešto najstrašnije ikada!

Fudbal -

Ovo su neke od najužasnijih povreda u istoriji fudbala.

Dejvid Bust (Mančester junajted - Koventri, 1996. godina)

Prošlo je više od dve decenije od najjezivije povrede ikada u fudbalu.

Sada već davne 1996. godine na prvenstvenom meču između Junajteda i Koventrija, tada 28-godišnji štoper Dejvid Bust doživeo je povredu koja mu je potpuno promenila život.

Nakon jedne intervencije legendarnog Šmajhela, nesrećni Bust je snažno uklizao, ali je njegova desna noga završila u "sendviču" dva igrača Mančestera.

Bustu su pukle obe potkolenične kosti. Prizor je bio jeziv. Igrači su bili u potpunom šoku. Legendarni golman Šmajhel je pobegao od gola i uhvatio se za glavu. Nakon ukazivanja lekarske pomoći nesrećnom igraču, danski golman je čistio krv iz svog peterca. Nedeljama nakon toga Šmajhel je išao kod psihologa na razgovore.

To je bila poslednja utakmica Busta u karijeri. Malo je nedostajalo da mu zbog težine povrede amputiraju nogu. Nesrećni fudbaler je imao čak 26 operacija. Koliko je povreda bila jeziva najbolje govori fotografija Bustove noge, koja se pre par godina pojavila na društvenim mrežama.

Patrik Batiston (Francuska - Zapadna Nemačka 1982. godina)

Francuski reprezentativac Patrik Batiston ostao je bez svesti u polufinalu Svetskog prvenstva, posle brutalnog udarca ramenom golmana Zapadne Nemačke Haralda Šumahera. Bukvalno ga je nokautirao.

Nemački golman se provukao bez kazne, a nesrećni Francuz je završio u komi. Pretrpeo je povredu kičme, prelom vilice i izgubio je četiri zuba.

Inigo Diaz de Serio (Real Sosijedad - Eibar, 2008. godina)

Inigo je bio zvezda Sosijedada u usponu kada ga je 2008. godine pokosio golman Eibara i polomio mu obe potkolenične kosti.

Alf Inge Haland (Mačester siti - Mančester junajted, 2001. godina)

Norvežanin Haland nastradao je nakon jezivog starta Roja Kina u derbiju Junajteda i Sitija. Nakon ove užasne povrede Norvežanin nikada više nije mogao profesionalno da igra fudbal. Njegovo koleno nije moglo da se osposobi za velike napore. Kin je u svojoj autobiografiji otkrio da je start nad Halandom bio osveta za 1997. godinu, kada su ovi igrači bili u zamenjenim ulogama.

Peter Čeh (Čelsi - Riding, 2006. godina)

Čuveni golman umalo nije izgubio život u sudaru sa Stivenom Hantom.

Zaštitni znak golmana Petra Čeha, sticajem tragičnih okolnosti, postala je zaštitna ragbi kapa. Mnogi međutim ne znaju zašto je primoran da je nosi. U 8. kolu Premijer lige, 14. oktobra 2006. godine, igrač Redinga Stiven Hant kolenom ga je udario u glavu, pri čemu je zadobio frakturu lobanje, napravivši mu pritom 30 kopči. Povreda glave bila je toliko teška da se do decembra Čeh nije sećao šta se zapravo dogodilo.

Čehova kapa napravljena je sa specijalnim ojačanjima koja su postavljena na mestima gde su mu usled povrede oslabljene kosti glave.

Kurir sprot, foto: Printskrin

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: Zvezda i Partizan ovu šansu ne smeju da propuste! Dokle smo stigli u Evropi?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track