(VIDEO) PERICA OGNJENOVIĆ OTKRIO: Barselona davala više, ali ja sam sanjao samo Zvezdu i Real
Foto: FSS

kad imaš cilj i veruješ u nejga

(VIDEO) PERICA OGNJENOVIĆ OTKRIO: Barselona davala više, ali ja sam sanjao samo Zvezdu i Real

Fudbal -

Nekadašnji fudbalski reprezentativac naše zemlje Perica Ognjenović još jednom se prisetio igračke karijere i posebno perioda pre odlaska u Madrid i onog koji je proveo kao deo Realovog tima.

– Moji snovi su bili vezani za dresove Zvezde i kluba iz Madrida. Tako sam zacrtao, i zanimalo me je jednino da posle četiri godine odem u prestonicu Španije. Mnogi su mi nudili i duplo bolje uslove, među njima Barselona, pa i Fiorentina, ali srce je reklo – Real po svaku cenu, kaže Ognjenović.

Njegov dolazak u Madrid značio je da Samjuel Eto mora na pozajmicu.

– Poslali su ga u Majorku da bi mogli da me registruju… Svaki odlazak na trening ili utakmicu bio je osećaj zadovoljstva. Ući u kamp, pa posle na teren sa velikim „zvezdama“ pokazatelj je da to mogu samo najbolji, kaže Ognjenović za Hotsport.

Za uspomenu na taj period Ognjenović ima osvojenu evropsku titulu u Parizu:

– Bio sam deo ekipe, mada nisam igrao. Ipak, sjajan je osećaj, pogotovo kada su nas mnogi otpisali posle poraza od 5:1 u prvenstvu. Vratili smo im milo za drago na najlepši način, i kada vam se čini da je Real u krizi, oni su najopasniji. Proradi inat, svi daju maksimum i osvoje, kao dva prethodna puta. Prognozirao sam da će nedavno pobediti PSŽ, ali sve je još otvoreno.

Perica se često nadmetao sa golmanom, Ikerom Kasiljasom:

– Mlad golman, klasa… Tada je počinjao, znali smo da mu šutiramo „milion“ puta. Brzo je poslao oslonac, klub i trener Del Boske stali su uz njega i stvarno je postao ikona kluba i Španije.

Kurir sport / Hotsport

Foto: FSS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track