IGRAČI PLAKALI NA TERENU: Odložene sve utakmice Serije A!
Foto: AP

smrt fudbalera potresla italiju

IGRAČI PLAKALI NA TERENU: Odložene sve utakmice Serije A!

Fudbal -

Posle tragedije u Udinama, gde je u hotelskoj sobi preminuo kapiten Fiorentine Davide Astori, sve utakmice serije A su otkazane.

Čelnici Serije A otkazali su sve današnje mečeve 27. kola šampionata Italije uključujući tu i derbi "De la Madonina" koji je od 20.45 časova trebalo da se odigra na "Đuzepe Meaci".

Fudbalski savez Italije je najpre odmah odložio meč Udineze - Fjorentina, zatim i matine od 12.30 časova između Đenove i Kaljarija (Astorijevog bivšeg kluba), a oko 13 časova stigla je i zvanična informacija da su otkazane sve današnje utakmice u Seriji A.

Igrači Kaljarija, kluba u kojem je Davide Astori igrao osam godina, bili su na zagrevanju kada je stigla vest o smrti njihovog nekadašnjeg saigrača...

Fudbalski klub Fiorentina je saopštio da je kapiten Astori preminuo u snu, ali uzrok smrti još nije poznat.

Centralni bek je sedmog januara napunio 31 godinu, a za italijansku reprezentaciju je upisao 14 nastupa, uz jedan pogodak.

Prema pisanju medija u Udinama, igrač se jutros nije probudio u hotelu "La di Moret" gde je ekipa Fiorentina odsela pred gostovanje Udinezeu.

Portali u Italiji su velikom brzinom preneli ovu vest, posle čega je klub potvrdio iznenadnu smrt jednog od najboljih fudbalera.

"Fiorentina je duboko potresena i primorana da objavi da je kapiten Davide Astori preminuo", stoji u saopštenju.

kurir.rs / kurir sport

foto: Reuters

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: Evo kako bi kazna FSS nekome mogla da bude i nagrada

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track