NIKO NEĆE U PARTIZAN: Nikad teža potraga za trenerom crno-belih
Foto: Dado Đilas

UŽARENA KLUPA

NIKO NEĆE U PARTIZAN: Nikad teža potraga za trenerom crno-belih

Fudbal -

Svi kandidati za mesto šefa stručnog štaba zahvalili se na pozivu upravi crno-belih, pa će tako Miroslav Đukić do daljeg predvoditi šampiona Srbije

Đukić ostaje trener Partizana!

Iz dva razloga. Prvi - nijedan kandidat nije želeo da preuzme tim u situaciji kada je titula izgubljena. Drugi, verovatno i najvažniji, nigde se nije mogla primetiti odlučnost Miroslava Đukića da drugome ustupi svoje mesto, niti su u Partizanu bili spremni da prevremeno raskinu ugovor na teret svog budžeta. Takva odluka odnela bi sigurno sa računa nekoliko stotina hiljada evra, budući da postoji klauzula ugovora po kojoj treneru sleduje 600.000 evra u slučaju jednostranog prekida saradnje uprave kluba.

foto: Kurir

ONI SU REKLI NE UPRAVI CRNO-BELIH

ALEKSANDAR STANOJEVIĆ

Trenutno bez angažmana pošto je letos dobio otkaz u grčkom PAOK

VLADIMIR IVIĆ

Ni on nema klub, bez posla je otkako je napustio PAOK

ZORAN MIRKOVIĆ

Trenutno radi kao pomoćnik selektora Crne Gore Ljubiše Tumbakovića

ILIJA STOLICA

Ugovorom vezan za Vojvodinu, koju je preuzeo pre samo dva i po meseca

Kandidati su se ređali kao na traci. Uprava je najpre pregovarala s Aleksandrom Stanojevićem, pa Vladimirom Ivićem, Zoranom Mirkovićem i na kraju sa Ilijom Stolicom, ali svi su se uredno zahvalili na ponudi.

Hronološki gledano poslednje „ne“ crno-beli su dobili od aktuelnog trenera Vojvodine, sa kojim su i letos bili u razgovorima oko preuzimanje ekipe.

- Ja sam trener Vojvodine i imam ugovor sa klubom, te sam fokusiran isključivo na dešavanja u svom timu i svu koncentraciju usmerio sam jedino na predstojeći derbi protiv Crvene zvezde. Sa Vojvodinom smo tek započeli veliki posao revitalizacije kluba, koji trenutno sigurno nije na željenom i očekivanom nivou. Iz tog razloga, sva moja pažnja usmerena je u tom pravcu i pripremi mojih igrača za izazove koji nas očekuju - rekao je Stolica.

Dejan Petković - Foto: Dado Đilas

Partizan seče bez milosti

DESETORICA TRENERA SMENJENA TOKOM FUDBALSKE SEZONE

Ukoliko Đukić „preživi“ talas loših rezultata, to će biti prvi slučaj posle mnogo godina da je jedan trener crno-belih izbegao smenu uprkos neuspehu na domaćem planu. Usred sezone smenjeni su Miodrag Ješić, Slaviša Jokanović, Goran Stevanović, Aleksandar Stanojević, Vladimir Vermezović, Vuk Rašović, Marko Nikolić, Zoran Milinković, Ljubinko Drulović i Ivan Tomić.

Đukić je pored Lotara Mateusa jedini koji se sam zahvalio Partizanu na saradnji, ali taj detalj je nastao u prvom mandatu daleke 2007. godine, kada je bio poželjan i upravi i navijačima, a posebno predsedniku FSS Zvezdanu Terziću, koji ga je promovisao u selektora A reprezentacije.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: Evo zašto utakmica između Vojvodine i Zvezde nije derbi

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track