(KURIR TV) CRNO-BELI POBEDILI U HUMSKOJ POSLE ČETIRI I PO MESECA: Ilić držao čas fudbala protiv Rada, dripcu Đukiću laknulo
Foto: FK Partizan/ Miroslav Todorović

KOMŠIJSKI DERBI PRED PRAZNIM TRIBINAMA

(KURIR TV) CRNO-BELI POBEDILI U HUMSKOJ POSLE ČETIRI I PO MESECA: Ilić držao čas fudbala protiv Rada, dripcu Đukiću laknulo

Fudbal -

Fudbaleri Partizana savladali su Rad u Humskoj 3:1 (1:0) u utakmici 26. kola Superlige.

Aktuelni šampion je poveo golom Zorana Tošića u 17. minutu, izjednačio je Vladimir Volkov u 40. iz penala, novo slavlje domaćinu doneo je Saša Zdjelar u 70, a u 88. je Leandre Tavamba postavio konačan rezultat.

Partizan je makar na dva i po sata prišao Zvezdi na "minus 11", jer lider kasnije danas igra sa Vojvodinom u Novom Sadu.

Rad je ostao na pretposlednjem mestu sa 18 bodova.

Crno-belima je ovo prva prvenstvena pobeda na domaćem terenu još od 22. oktobra prošle godine! U međuvremenu, u Humskoj su četiri puta remizirali, i to sa Spartakom, Vojvodinom, Crvenom zvezdom i Zemunom, svaki put rezultatom 1:1.

Ukupno, Partizan je na 13 mečeva kod kuće zabeležio šest pobeda, uz isto toliko remija i jedan poraz.

Današnji komšijski derbi u Humskoj odigran je pred praznim tribinama zbog kazne koje je FSS izrekao Partizanu za nerede navijača na 156. večitom derbiju.

Treneru Partizana Miroslavu Đukiću, koji dan pred ovaj meč sebe nazvao "dripcem", laknulo je posle pobede nad Radom. Drmala mu se klupa posle serije loših rezultata, ali je ipak ostao šef struke.

U najavi utakmice sa Radom Đukić je napravio paralelu između Partizana i pacijenta u šok sobi.

"Izašli smo iz šok sobe, sada smo na odeljenju i treba da vraćamo vitalne funkcije. Odigrali smo dobar meč", vidno raspoloženi Đukić je prokomentarisao za TV Arenu sport.

A na terenu Saša Ilić je držao čas fudbala. Kapiten Partizana ima 40 godina, a i dalje je bez premca najveći znalac u ekipi crno-belih. Gotovo sve što je ekipa Miroslava Đukića napravila, začeo je njen najiskusniji igrač.

Partizan je u prvom poluvremenu stvorio nekoliko prilika, a mreža Nemanje Stevanovića zatresla se posle sjajno izvedenog slobodnjaka Zorana Tošića.

Ipak, u finišu prvog dela Ostojić je srušio Lutovca, a iz opravdano dosuđenog penala Vladimir Volkov je izjednačio. Gol nije slavio iz pijeteta prema bivšem klubu.

Pritisak Partizana u drugom poluvremenu urodio je plodom u 70. minutu kada je Janković izveo korner, a Saša Zdjelar lukavo reagovao i lobovao Stevanovića.

Mogli su gosti do još jednog izjednačenja kada je rezervista Ajković ostao sam pred Stojkovićem, ali je golman Partizana sjajno reagovao.

I na kraju, u 88. minutu Tavamba je samo potvrdio pobedu Partizana nad "građevinarima".

1 / 7 Foto: FK Partizan/ Miroslav Todorović

TOK MEČA:

KRAJ - 3:1!

88. minut - GOOOOLLL - TAVAMBA!

82. minut - ŠANSA za RAD! Ajković je ostao sam pred Stojkovićem malo iskosa da leve strane, ali je reprezentativni golman spasao Partizan.

78. minut - Karišić umesto Marinković kod Rada, Jevtović umesto Ožegovića kod Partizana. Đukić očigledno želi da odbrani vođstvo.

76. minut - Volkov se vratio u igru posle ukazane pomoći...

72. minut - Prva izmena kod gostiju - Ajković umesto Birmančevića.

70. minut - GOOOLLL - 2:1 - ZDJELAR! Posle kornera sa leve strane koji je izveo Janković, Zdjelar je lukavo reagovao i lobovao Stevanovića.

65. minut - Druga izmena u Partizanu - Đerlek umesto Tošića.

63. minut - Odlično je Ilić povukao kontru, proigrao Miletića, a ovaj Tošića, koji je šutirao, ali je golman Stevanović odlično intervenisao.

61. minut - Pokušao je Tošić iz slobodnog udarca, ali visoko preko gola.

54. minut - ŠANSA za PARTIZAN! Saša Ilić je "izbacio" Ožegovića, koji je krenuo sam ka golmanu Stevanoviću, međutim, bio je sebičan, iako je Tavambi mogao da namesti zicer, šutirao je, a jedan igrač Rada ga je sustigao i zblokirao.

53. minut - Korner za Partizan, lopta je izbijena na ivicu šesnaesterca, odakle je šutirao Ilić preko gola.

48. minut - Pokušaj Miletića iz voleja sa 20-ak metara, za malo pored gola.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme. Mitrović je zamenio povređenog Ostojića u Partizanu.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA - 1:1!

OVO JE SEDMA UZASTOPNA UTAKMICA U HUMSKOJ NA KOJOJ PARTIZAN PRIMA GOL!

40. minut - GOOOLLL - PARTIZAN - RAD 1:1! VOLKOV! Bivši igrač Partizana bio je precizan sa bele tačke, ali s obzirom na to da je nosio crno-beli dres, pogodak nije slavio.

39. minut - PENAL! Ostojić je oborio Lutovca i sudija Igor Stojilković je pokazao na belu tačku.

35. minut - NOVA ŠANSA ZA PARTIZAN Pokušao je Janković, ali ništa...

29. minut - ŠANSA ZA PARTIZAN Tavamba je šutirao, ali je izblokiran. Lopta je stigla do Tošića koji je snažno šutirao, međutim pravo u golmana gostiju. Lopta zatim stiže do Ožegovića koji je bio u nezgodnom položaju i ne uspeva da uradi bilo šta...

25. minut - PREČKA! Šutirao je Miletić snažno sa oko 15 metara, ali je pogodio prečku

17. minut - GOL! Partizan je poveo pogotkom Zorana Tošića

11. minut - Janković šutira sa 20 metara, ali lopta ide iznad prečke

9. minut - ŠANSA ZA TAVAMBU Zapretio je napadač Partizana, ali nije bio dovoljno precizan

7. minut - Za sada bez konkretne šanse kod oba tima... obe ekipe igraju veoma oprezno

15.30 - Meč je počeo!

SASTAVI:

PARTIZAN: Stojković - Cucin, N. R. Miletić, Ostojić, N. G. Miletić - Zdjelar - Tošić, Ilić, Janković - Ožegović, Tavamba.

Rezerve: Jovičić, Mitrović, Urošević, Jevtović, Suma, Ivanović, Đerlek.

Trener: Miroslav Đukić.

RAD: Stevanović - Vico, Perendija, Ze Markos, Volkov - Denić, Petrović - Lutiovac, Marinkovioć, Buirmančević - Veselinović.

Rezerve: Marković, Bainović, Karišić, Ljubinković, Šipčić, Bjedov, Ajković. Trener: Zoran Milinković.

Partizan će protiv Rada sa klupe predvoditi trener Miroslav Đukić, uprkos spekulacijama da će biti smenjen.

Pored toga što će igrati protiv aktuelnog šampiona države i osvajača nacionalnog Kupa, Rad ima i motiv da opstane u ligi, a samopouzdanje ekipi sa Banjice došlo je u prošlom kolu kada je sa 5:0 deklasiran Borac.

Utakmica između Partizana i Rada igra se na stadionu u Humskoj, bez prisustva publike, zbog incidenata koje na prethodnom "večitom" derbiju igranom u prvom delu sezone.

kurir.rs / kurir sport

foto: Dado Đilas

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track