(FOTO) SPORTOM UJEDINJUJU UŽICE: Intelektualna elita grada sa Đetinje organizuje turnir u malom fudbalu za pomoć KIM
Foto: Printscreen

za primer

(FOTO) SPORTOM UJEDINJUJU UŽICE: Intelektualna elita grada sa Đetinje organizuje turnir u malom fudbalu za pomoć KIM

Fudbal -

Nakon što su pre nekoliko meseci sakupili novac za oko 100 paketića koje su namenili ugroženim i bolesnim mališanaima iz Užica, udruženja koja čine preko 2000 mladih, ''Unija studenata Užica'' i ''Unija užickih srednjoškolaca'' pokrenula je novu humanitarnu akciju pod nazivom "Užice za Kosmet".

Kako nam je rekao jedan od osnivača ''Unije studenata Užica'' Radovan Novaković, prva akcija je veliki humanitarni turnir u fudbalu na popularnom "Sprajtu" koji je zakazan za 20. mart i za koji se već prijavilo toliko ekipa da će turnir morati da se produži na najmanje dva, a mozda i tri dana.

Na turnir se mogu prijaviti srednjoškolci, studenti i drugi mladi ali i oni stariji, jer im je cilj pre svega da skupe što više novca.

Po završetku turnira održaće se i žurka u popularnom lokalnom klubu ''Skala'', a u danima nakon toga i projekcija filma kao i još jedna žurka u GKC-u za srednjoškolce.

Već su izrađene majice sa motivima ove akcije koje će se prodavati svim sugradjanima u okviru akcije, a pored toga na svim događajima će naravno biti i kutija za dobrovoljno skupljanje pomoći.

Podršku očekuju od privrednika iz svog grada, kao i iz okoline.

Nakon svega, u aprilu, humanitarnu pomoć koju prikupe odneće najugrozenijim Srbima u enklavama u južnom delu Kosmeta u okviru višednevnog putovanja tokom kojeg će posetiti srpske svetinje u našoj južnoj pokrajini.

Kurir sport

Foto: Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track