(VIDEO) ĆIRO BLAŽEVIĆ OTKRIO TAJNU O TITU ČUVANU SKORO 100 GODINA: Šokiraćete se kada vidite na čijoj ruci je završio originalni Brozov sat!
Foto: AP Reuters

bez dlake na jeziku

(VIDEO) ĆIRO BLAŽEVIĆ OTKRIO TAJNU O TITU ČUVANU SKORO 100 GODINA: Šokiraćete se kada vidite na čijoj ruci je završio originalni Brozov sat!

Fudbal -

Legendarni hrvatski trener Miroslav Ćiro Blažević u razgovoru za ''Večernji list'' otkrio je mnoge tajne vezane za fudbal u regionu, kao i za bivšeg predsednika SFRJ.

Pre samo nekoliko godina Ćiro se prvi put dohvatio velikog Broza kada je u jednoj emisiji izjavio kako je Tito ''papak'' i kako se plašio svoje žene Jovanke.

Kasnije je pokušao da se izvuče rekavši da je to karakteristično za sve velike ljude tog vremena i da je veliki uticaj žena na njih tada bio sasvim normalna stvar.

Bez obzira na ovu kasniju izjavu, prva je izazvala pravu buru reakacija u regionu zbog čega Blažević dugo vremena nije uzimao u usta Maršala.

Ali izgleda da tadašnja osuda javnosti nije bila dovoljno jaka, pa se Ćiro ponovo dohvatio teme Josipa Broza, doduše sada u skroz drugačijoj konotaciji.

foto: Profimedia

U intervjuu za ''Večernji list'' Blažević je pričao o originalnom satu koji je bio u njegovom posedu i koji je on poklonio svom velikom prijatelju gradonačelniku Zagreba Milanu Bandiću.

Blažević je naveo kako je taj sat dobio od čoveka koji je bio lično obezbeđenje velikog Broza i kako je imao papir da je to njegov originalni sat.

Dodao je takođe kako je došao u njegov posed dok je bio trener Rijeke i da je u pitanju džepni sat iz 1900. godine.

Kolekcionari širom sveta su mu nudili ogromno bogatstvo za njega, ali je ipak odlučio da ga pokloni gradonačelnigu Zagreba i njegovom velikom prijatelju Milanu bandiću.''

Osim Tita, Blažević se dohvatio i mnogih tema vezanih za hrvatski fudbal i reprezentaciju njegove zemlje.

Kurir sport

Foto: AP, Reutes

POGLEDAJTE BONUS VDEO:

KURIR SPORT: Ove brojke ne lažu. Evo ko je bolji - Ronaldo ili Mesi

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track